Skip to content

Konservuotų pupelių salotos su tunu: galima valgyti ir kaip užtepėlę ant duonos

Konservuotų pupelių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios konservuotų pupelių salotos su tunu ne tik skanios, bet ir maistingos, sočios, turinčios daug baltymų ir skaidulų. Galima jas valgyti ir pietums ar vakarienei kaip pagrindinį patiekalą. Šias salotas man patinka patiekti kaip užtepėlę, ypač skanu ją uždėti ant paskrudintos duonos. Jos yra švelnaus skonio, todėl papildomai galite įdėti savo mėgstamų prieskonių. Nors aš naudojau baltąsias pupeles, bet galite naudoti ir kitokių rūšių.

Pupelės turi daug naudos sveikatai – jos yra augalinių baltymų šaltinis. Pupelės turi daug skaidulų, todėl yra naudingos virškinimo sistemai, taip pat gali padėti išvengti vidurių užkietėjimo. Jos ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl ypač tinka metantiems svorį ar sportuojantiems. Baltas pupeles naudokite gamindami salotas, sriubas, troškinius ar užtepėles.

Konservuotų pupelių salotos

Kaip pagaminti konservuotas pupelių salotos su tunu?

Pakepiname daržoves: papriką ir svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame šias daržoves ir lengvai pakepiname apie 4–5 minutes ar kol daržovės suminkštės.

Tunas ir pupelės: nusiunkiame pupeles ir tuną. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, supilame 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, obuolių actą ir viską išmaišome. Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį.

Patiekimas: valgome kaip salotas arba dedame ant paskrudintos duonos.

Kiti salotų receptai su pupelėmis ir tunu:

Pupelių salotų gaminimas


Pupelių salotos su tunu

Pupelių salotos

Tuno salotos

Konservuotų pupelių salotos su tunu

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 181 kcal, angliavandenių 19,3 g, riebalų 6,1 g, baltymų 11,8 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 1 skardinės konservuotų baltųjų pupelių
  • 1 mažos skardinės (80 g) tuno savo sultyse
  • 1/2 saldžiosios paprikos
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 valg. š. obuolių acto
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui
  • kelių šakelių petražolių, susmulkintų

Gaminimas:

  1. Papriką ir svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame šias daržoves ir lengvai pakepiname apie 4–5 minutes ar kol daržovės suminkštės.
  2. Nusiunkiame pupeles ir tuną. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, supilame 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, obuolių actą ir viską išmaišome. Įberiame juodųjų pipirų, pagal skonį.
  3. Patiekiame įprastai arba dedame ant paskrudintos duonos.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *