Šios konservuotų pupelių salotos su tunu ne tik skanios, bet ir maistingos, sočios, turinčios daug baltymų ir skaidulų. Galima jas valgyti ir pietums ar vakarienei kaip pagrindinį patiekalą. Šias salotas man patinka patiekti kaip užtepėlę, ypač skanu ją uždėti ant paskrudintos duonos. Jos yra švelnaus skonio, todėl papildomai galite įdėti savo mėgstamų prieskonių. Nors aš naudojau baltąsias pupeles, bet galite naudoti ir kitokių rūšių.
Pupelės turi daug naudos sveikatai – jos yra augalinių baltymų šaltinis. Pupelės turi daug skaidulų, todėl yra naudingos virškinimo sistemai, taip pat gali padėti išvengti vidurių užkietėjimo. Jos ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl ypač tinka metantiems svorį ar sportuojantiems. Baltas pupeles naudokite gamindami salotas, sriubas, troškinius ar užtepėles.

Kaip pagaminti konservuotas pupelių salotos su tunu?
Pakepiname daržoves: papriką ir svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame šias daržoves ir lengvai pakepiname apie 4–5 minutes ar kol daržovės suminkštės.
Tunas ir pupelės: nusiunkiame pupeles ir tuną. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, supilame 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, obuolių actą ir viską išmaišome. Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį.
Patiekimas: valgome kaip salotas arba dedame ant paskrudintos duonos.
Kiti salotų receptai su pupelėmis ir tunu:





Konservuotų pupelių salotos su tunu
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 181 kcal, angliavandenių 19,3 g, riebalų 6,1 g, baltymų 11,8 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1 skardinės konservuotų baltųjų pupelių
- 1 mažos skardinės (80 g) tuno savo sultyse
- 1/2 saldžiosios paprikos
- 1/2 raudonojo svogūno
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 valg. š. obuolių acto
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui
- kelių šakelių petražolių, susmulkintų
Gaminimas:
- Papriką ir svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame šias daržoves ir lengvai pakepiname apie 4–5 minutes ar kol daržovės suminkštės.
- Nusiunkiame pupeles ir tuną. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, supilame 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, obuolių actą ir viską išmaišome. Įberiame juodųjų pipirų, pagal skonį.
- Patiekiame įprastai arba dedame ant paskrudintos duonos.