Šios Velykų salotos su vištiena ir kiaušiniais yra gardžios, greitai pagaminamos ir tikrai patiks visiems. Nors šios salotos nėra visai klasikinės, bet verta išbandyti ir mūsų sugalvotą „Cezario“ salotų variantą. Į jas dėjome kietai virtų kiaušinių, vyšninių pomidorų ir vištienos kepsnelius. Šios salotos tiks lengviems pietums ar vakarienei. Iš nurodyto kiekio išeina 3 mažesnės ar 2 didesnės porcijos.
Vištienos kepsnelius kepėme keptuvėje – jų viršus buvo apskrudęs, o vidus minkštas. Taip pat juos galite kepti orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje.

Kaip pagaminti Velykų salotas su vištiena ir kiaušiniais?
Vištiena: vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai per pusę. Ant jų uždedame maistinę plėvelę ir lengvai išmušame. Vištieną apšlakstome aliejumi ir įtriname druska, prieskoniais. Jeigu turite laiko, galite vištieną pamarinuoti apie valandą.
Pasiruošiame 3 indus: vienas su plaktu kiaušiniu, kitas su miltais, o trečias su džiūvesėliais. Tuo metu keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros. Vištienos filė apvoliojame miltuose, tada merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvesėliuose. Iškart dedame kepti, po keletą minučių iš abiejų pusių. Viršus turėtų būti kiek apskrudęs. Vištieną išimame iš keptuvės ir paliekame kelias minutes atvėsti. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais ar juostėlėmis.
Salotų patiekimas: į lėkštę dedame kubeliais supjaustytas salotas, per pusę perpjautus pomidorus, užtarkuojame sūrio ir apšlakstome padažu. Galima atsargiai viską pamaišyti. Ant viršaus dedame vištienos gabaliukus, į 4 dalis perpjautus kiaušinius. Dar pašlakstome padažu.
Kiti salotų receptai su kiaušiniais:
- Kiaušinių salotos su lašiša ir žirneliais
- Lengvos salotos su lašiša ir kiaušiniais
- Krabų lazdelių salotos su kiaušiniu
- „Mimoza“ salotos







Velykų salotos su vištiena ir kiaušiniais
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 350 kcal, angliavandenių 17,8 g, riebalų 14,9 g, baltymų 33,4 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
Vištiena:
- 1 vištienos krūtinėlės (250 g)
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios papriko ir maltų česnako granulių
- 1 kiaušinio
- 2 valg. š. miltų
- 1/3 st. džiūvesėlių
Salotos:
- 1 mažos romaninės salotos
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 6 vyšninių pomidorų
- šviesaus batono riekelė
- kietojo sūrio
- „Cezario“ salotų padažo
Gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai per pusę. Ant jų uždedame maistinę plėvelę ir lengvai išmušame, kad filė būtų vienodo storio.
- Vištienos filė apšlakstome aliejumi ir įtriname druska, prieskoniais. Jeigu turite laiko, galite vištieną pamarinuoti apie valandą.
- Pasiruošiame 3 indus: vienas su plaktu kiaušiniu, kitas su miltais, o trečias su džiūvesėliais.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, vištienos filė apvoliojame miltuose, tada merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvesėliuose. Iškart dedame kepti, po keletą minučių iš abiejų pusių. Viršus turėtų būti kiek apskrudęs.
- Vištieną išimame ir paliekame kelias minutes atvėsti. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais ar juostėlėmis.
- Salotos: batoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje.
- Į lėkštę dedame kubeliais supjaustytas salotas, batono skrebučius, per pusę perpjautus pomidorus, užtarkuojame sūrio ir apšlakstome padažu. Galima atsargiai viską pamaišyti.
- Ant viršaus dedame vištienos gabaliukus, į 4 dalis perpjautus kiaušinius. Dar pašlakstome padažu.