Nors gali atrodyti, kad „Tabbouleh“ salotos (lietuviškai tabulė) yra neįprastos, egzotiškos, bet iš tiesų jų pagaminimas visai nesunkus, o visus produktus tikrai rasite prekybos centruose. Šios salotos yra kilusios iš Libano, o jų pagrindą sudaro šviežios petražolės, sumaišytos su prisirpusiais pomidorais, bulguro kruopomis, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Taip pat naudojamos šviežios mėtos ir svogūnų laiškai (ar raudonieji svogūnai). Tad šios salotos yra tikra vitaminų ir antioksidantų bomba!
Šias salotas rekomenduoju pasigaminti, kai turite daug šviežių petražolių, bet nežinote, kur jas dėti. Šioms salotoms tikrai reikia didelio kiekio petražolių. Nors geriausia būtų naudoti garbanotas petražoles, bet tinka ir įprastos (aš irgi jas naudojau).
Salotas galima patiekti kaip garnyrą ar galima valgyti vienas. Jos puikiai dera su artimųjų rytų patiekalais, pavyzdžiui falafeliais, humusu, pita duona.
Reikia paminėti, kad tradiciškai tabulė salotos gaminamos su smulkiomis bulguro kruopomis, kurios yra išmirkomos, bet ne verdamos. Mūsų prekybos centruose būtent tokias sudėtinga rasti, dažniausiai būna parduodamos stambesnės. Tad naudokite tokias bulguro kruopas, kokias pavyks rasti.

Kaip pagaminti „Tabbouleh“ salotos?
Petražoles nuplauname, nusausiname ir ilgu, aštriu peiliu smulkiai supjaustome. Pjaustyti reiktų kuo smulkiau. Svogūnų laiškus ir mėtas smulkiai supjaustome.
Pomidorai: iš pomidorų išimame minkštąją dalį (jos nenaudojame). Smulkiai supjaustome.
Bulguras: kruopas išverdame pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Perplauname po šaltu vandeniu.
Salotų paruošimas: dubenyje sumaišome petražoles, svogūnų laiškus, mėtas, sudedame pomidorus, bulgurą, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis. Viską išmaišome. Pagal skonį įberiame druskos ir juodųjų pipirų.
Kiti gaivių salotų receptai:





„Tabbouleh“ salotos
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 162 kcal, angliavandenių 9,1 g, riebalų 13,9 g, baltymų 2,1 g
- Paruošimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
- 120 g petražolių (susmulkintų petražolių turėtų būti apie 2 stiklinės)
- 2 prisirpusių pomidorų
- 3–4 svogūnų laiškų stiebų
- 3–4 lapeliai šviežių mėtų
- 1/4 stiklinės bulguro kruopų
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Petražoles nuplauname, nusausiname ir ilgu, aštriu peiliu smulkiai supjaustome. Pjaustyti reiktų kuo smulkiau. Svogūnų laiškus ir mėtas smulkiai supjaustome.
- Iš pomidorų išimame minkštąją dalį (jos nenaudojame). Smulkiai supjaustome.
- Bulgurą išverdame pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Perplauname po šaltu vandeniu.
- Dubenyje sumaišome petražoles, svogūnų laiškus, mėtas, sudedame pomidorus, bulgurą, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis. Viską išmaišome. Pagal skonį įberiame druskos ir juodųjų pipirų.