Šios salotos su saliero gumbu gali būti puikus garnyras prie bet kokių patiekalų. Jos yra ne tik gardžios, bet ir nekaloringos, sveikos, ilgam suteiks sotumo jausmą. Saliero gumbas, morkos ir džiovintos slyvos tobulai dera tarpusavyje. Nors šiuo metu populiariausi yra salierų stiebai, bet reiktų nepamiršti ir šakninio saliero. Geriausia jį valgyti žalią, todėl salotos su šiuo salieru bus traškios, malonaus skonio. Taip pat saliero gumbo galima įdėti į bulvių košę, troškinius ar kepti orkaitėje supjausčius griežinėliais.
Šakninis salieras (arba saliero gumbas) turi mažai kalorijų, bet jame yra daug skaidulų, tad puikiai tinka metantiems svorį ar turintiems virškinimo sutrikimų. Šakninis salieras turi daug antioksidantų, vitamino C, K.

Kaip pagaminti salotas su saliero gumbu?
Saliero gumbas: jį nulupame ir sutarkuojame šiaudeliais arba su burokine tarka.
Morka: sutarkuojame šiaudeliais arba su burokine tarka.
Džiovintas slyvos: išmirkome vandenyje apie 10 minučių. Jas nusausiname ir smulkiai supjaustome.
Salotos: dideliame inde sumaišome saliero gumbą, morkas, slyvas. Sudedame majonezą, grietinę, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišome.
Kiti salotų receptai su salieru:




Salotos su saliero gumbu ir džiovintomis slyvomis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 138 kcal, angliavandenių 17,5 g, riebalų 7,5 g, baltymų 2,0 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 1/4 (300 g) saliero gumbo
- 1 vidutinio morkos
- 80 g džiovintų slyvų
- 3 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Saliero gumbą nulupame ir sutarkuojame šiaudeliais arba su burokine tarka. Tą patį padarome ir su morka.
- Džiovintas slyvas išmirkome vandenyje apie 10 minučių. Jas nusausiname ir smulkiai supjaustome.
- Dideliame inde sumaišome saliero gumbą, morkas, slyvas. Sudedame majonezą, grietinę, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišome.