Skip to content

Sūrio salotos su avinžirniais ir daržovėmis – sočios ir sveikos

Sūrio salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios sūrio salotos su avinžirniais yra ne tik gardžios, bet ir sočios, sveikos, spalvingos, jose daug naudingų medžiagų mūsų organizmui. Gaminome jas su kepta saldžiąja bulve, kurią galima valgyti ir šaltą. Taip pat puikiai derėjo ir saldžioji paprika. Naudojome graikišką salotų sūrį, kuris primena fetos sūrį, bet yra gaminamas iš karvės pieno, o jo skonis yra švelnesnis nei feta. Taip pat šis graikiškas sūris yra gana tvirtas, todėl puikiai tinka į salotas.

Šias salotas galite valgyti tiek pietums, tiek vakarienei. Sūrio salotos puikiai tiks ir į pietų dėžutę, nes šios salotos skanios ir ilgios pastovėjusios. Jeigu nenorite naudoti avinžirnių, juos galite keisti į juodąsias pupeles ar ruduosius lęšius. Taip pat papildomai galite įdėti ir gražgarsčių.


Kaip pagaminti sūrios salotas su avinžirniais ir daržovėmis?

Saldžioji bulvė: supjaustome kubeliais. Juos sudedame ant kepimos skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame prieskonių, druskos. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol bulvės suminkštės ir lengvai apskrus.

Sūris ir paprika: supjaustome nedideliais kubeliais.

Padažas: indelyje sumaišome padažo sudedamąsias dalis.

Salotos: į didelį indą sudedame visus salotų produktus, supilame padažą ir viską išmaišome.

    Salotų su sūriu receptai:

    Sūrio salotų gaminimas

    Saldi bulvė

    Salotos su sūriu

    Salotos su avinžirniais

    Sūrio salotos su avinžirniais ir daržovėmis

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 sušio maistinė vertė: 241 kcal, angliavandenių 24,2 g, riebalų 12,9 g, baltymų 8,3 g
    • Paruošimo laikas: 30 minučių

    Jums reikės:

    • 100 g graikiško salotų sūrio
    • 1 skardinės (grynojo kiekio 240 g) konservuotų ar virtų avinžirnių
    • nedidelės saldžiosios bulvėsxccccccccccccdx
    • saldžiosios paprikos
    • šlakelio alyvuogių aliejaus
    • žiupsnelio saldžiosios paprikos, kumino, druskos, juodųjų pipirų

    Padažas:

    • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1/2 valg. š. obuolių acto
    • 1/3 arbat. š. džiovintų bazilikų
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Saldžiąją bulvę supjaustome kubeliais. Juos sudedame ant kepimos skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame prieskonių, druskos. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol bulvės suminkštės ir lengvai apskrus.
    2. Sūrį ir papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
    3. Indelyje sumaišome padažo sudedamąsias dalis.
    4. Į didelį indą sudedame visus salotų produktus, supilame padažą ir viską išmaišome.

    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *