Šios bolivinių balandų salotos yra įkvėptos garsiųjų Jennifer Aniston salotų, kurios interneto platybėse išpopuliarėjo prieš keletą metų. Jeigu dar nesate jų išbandę, tikrai siūlau pasigaminti ir galiu garantuoti, kad šias salotas gaminsite tikrai ne kartą. Šios salotos yra sočios, maistingos ir greitai pagaminamos. Unikalų skonį suteikia pistacijos – jos salotoms priduoda puikį skonį ir suteikia traškumo. Taip pat dera ir mėtos, su kuriomis salotos tampa gaivios ir labai gardžios.
Jeigu nenorite naudoti bolivinių balandų, salotas gaminkite su bulguro ar kuskuso kruopomis.

Kokia šių salotų atsiradimo istorija?
Socialiniuose tinkluose buvo teigiama, kad Jennifer Aniston filmavimo aikštelėje per serialo „Draugai“ kūrimą dažnai valgydavo šias salotas. Jos kolegės Courteney Cox ir Lisa Kudrow yra pasakojusios, kad Jennifer „visada atsinešdavo labai sveikas ir skanias salotas“, kurios tapo beveik kasdieniu jų bendru pietų ritualu. Tačiau nebuvo tiksliai aprašyta, kas tose salotose buvo.
Serialo gerbėjai ėmė kurti Jennifer Aniston salotų receptą, pagal tai, kokius produktus ši aktorė mėgsta. Taip gimė salotų variantas su bolivine balanda (ar bulguru), avinžirniais, feta, pistacijomis, žalumynais, agurkais ir citrina. Nenuostabu, kad šios sveikos ir subalansuotos salotos išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose. Visgi vėliau aktorė paneigė, kad tokias salotas ji valgydavo per filmavimus. Jennifer minėjo, kad iš tiesų salotas gamindavo su „Iceberg“ salotomis, vištiena, avokadu ir sūriu.
Kaip bebūtų, gerbėjų sukurtas receptas prigijo ir šios salotos visada bus siejamos su Jennifer Aniston.
Kaip pagaminti salotas su bolivinėmis balandomis?
Kruopos: jas išverdame taip, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirusias atvėsiname.
Produktų supjaustymas: agurkus, svogūną smulkiai supjaustome, petražoles ir mėtas susmulkiname. Fetos sūrį sutrupiname. Pistacijas išlukštename.
Salotų paruošimas: dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, išskyrus fetą, įpilame alyvuogių aliejaus, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame druskos, pipirų. Tada atsargiai sudedame fetą ir vėl viską permaišome.
Jeigu patiko šios bolivinių balandų salotos, siūlau išbandyti ir kitokias salotas su kruopomis:






Bolivinių balandų salotos su agurku, feta ir pistacijomis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 350 kcal, angliavandenių 35 g, riebalų 19 g, baltymų 12,6 g
- Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
- 2/3 stiklinės (100 g) bolivinių balandų (galima naudoti bulgurą ar kuskusą)
- 1 stiklinės (150 g grynojo kiekio) avinžirnių (naudojau garuose virtus)
- 1 stiklinės agurkų
- 1/2 stiklinės sūdytų ir kepintų pistacijų
- 1/3 stiklinės (50 g) fetos sūrio
- 1/3 stiklinės petražolių
- 1/3 stiklinės mėtų
- 1/4 raudonojo svogūno
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kruopas išverdame taip, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirusias atvėsiname.
- Agurkus, svogūną smulkiai supjaustome, petražoles ir mėtas susmulkiname. Fetos sūrį sutrupiname. Pistacijas išlukštename.
- Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, išskyrus fetą, įpilame alyvuogių aliejaus, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame druskos, pipirų. Tada atsargiai sudedame fetą ir vėl viską permaišome. Skanaus!