Skip to content

Kiniškos salotos su vištiena ir rameno makaronais

Kiniškos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios kiniškos salotos su vištiena ir rameno makaronais man yra tikras atradimas! Traškios, su daug daržovių ir baltymų, o kartu ir gaivios, puikaus skonio. Salotos patiks net ir tiems, kurie jų nelabai mėgsta. Naudojau lengvai paskrudintus rameno makaronus – man skaniausia šias salotas valgyti tik ką pagamintas, kai makaronai būna traškūs. Žinoma, šios kiniškos salotos skanios ir kitą dieną, nors ir makaronai jau būna gana minkšti.

Nors šios kiniškos salotos tikrai nėra autentiškos, bet jose naudojami produktai, kuriuos sutiksite kiniškoje virtuvėje, pavyzdžiui, sojų padažas, ryžių actas.

Rameno makaronai būna supakuoti kartu su prieskoniais – juos galima irgi įdėti į salotas. Dažniausiai jų sudėtis nebūna pati geriausia, tad jų nenaudojau. Makaronus renkuosi geresnės kokybės – be palmių aliejaus.

Vištieną naudojau išvirtą, bet galite naudoti ir keptos vištienos gabaliukus. Taip pat puikiai tiks ir anksčiau pagamintos vištienos likučiai.

Vietoj žemės riešutų galima naudoti paskrudintus ir pasmulkintus migdolus.

Kiniškos salotos

Kaip išvirti vištienos krūtinėlę?

Į puodą sudedame vištienos krūtinėlę, užpilame vandeniu, kad apsemtų. Kai pradės virti, sumažiname ugnį iki mažos, nugriebiame putas, sudedame keletą pipirų grūdelių, lauro lapą, žiupsnelį druskos. Verdame apie 15–20 minučių, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio.

Išjungę ugnį, dar leidžiame krūtinėlei pastovėti sultinyje apie 10 minučių. Vištieną išimame iš puodo, atvėsiname ir šakučių pagalbą suplėšome arba smulkiai supjaustome.

Taip pat galima naudoti vištienos krūtinėlę su kaulu – ją reiktų virtų kiek ilgiau.

Kaip pagaminti šias kiniškas salotas?

Vištiena: virtą vištieną suplėšome su šakutėmis arba smulkiai supjaustome.

Daržovės ir sėklos: kopūstą smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame šiaudeliais, papriką plonai supjaustome. Sezamų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje.

Padažas: sumaišome visus padažo ingredientus.

Rameno makaronai: rankomis pasmulkiname rameno makaronus. Juos sudedame į sausą keptuvę ir lengvai paskrudiname, kol jie taps truputį auksinės spalvos.

Salotų patiekimas: dideliame inde sumaišome daržoves, riešutus, sėklas, vištieną. Tada supilame padažą, rameno makaronus ir viską gerai permaišome. Patiekti galima iškart. Skanaus!

    Kiti salotų receptai su vištiena:

    Kiniškų salotų gaminimas

    Rameno makaronai

    Kiniškos kopūstų salotos

    Kiniškos salotos su vištiena

    Kiniškos salotos receptas

    Kiniškos salotos su rameno makaronais

    Kiniškos salotos su vištiena ir rameno makaronais

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 362 kcal, angliavandenių 23 g, riebalų 21,6 g, baltymų 20,7 g
    • Paruošimo laikas: 15 minučių

    Jums reikės:

    • 3 stiklinių šviežio kopūsto
    • 1/2 stiklinės morkų
    • 1/2 paprikos
    • 200 g virtos vištienos krūtinėlės
    • 1 pakelio rameno makaronų
    • 3 valg. š. kepintų ir sūdytų žemės riešutų
    • 1 valg. š. sezamų sėklų
    • šlakelio skrudintų sezamų aliejaus (nebūtinai)

    Padažas:

    • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1 valg. š. sojų padažo
    • 1 valg. š. ryžių acto
    • 1 valg. š. skysto medaus
    • 1/2 arbat. š. česnakų granulių
    • juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Virtą vištieną suplėšome su šakutėmis arba smulkiai supjaustome.
    2. Kopūstą smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame šiaudeliais, papriką plonai supjaustome.
    3. Sumaišome visus padažo ingredientus.
    4. Sezamų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje.
    5. Rankomis pasmulkiname rameno makaronus. Juos sudedame į sausą keptuvę ir lengvai paskrudiname, kol jie taps truputį auksinės spalvos.
    6. Dideliame inde sumaišome daržoves, riešutus, sėklas, vištieną. Tada supilame padažą, rameno makaronus ir viską gerai permaišome. Patiekti geriausia iškart. Galima lengvai apšlakstyti sezamų aliejumi. Skanaus!
    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *