Šios paprastos salotos su krevetėmis yra tikrai gardžios, greitai pagaminamos ir jos puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek įsidėti į pietų dėžutę. Krevečių salotos turi daug baltymų, bet jose kalorijų tikrai nėra daug.
Naudojau šaldytas mažas virtas krevetes. Jas tereikia tik atšildyti – tą geriausia padaryti per naktį šaldytuve. Taip pat galima perplauti po šaltu vandeniu, kol jos atšils. Svarbu jų nešildyti mikrobangų krosnelėje, nes tada krevetės taps guminės. Prieš dedant salotas jas gerai nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.

Kuo naudingos krevetės?
Krevetės yra ne tik gardžios, bet ir gali būti naudingos mūsų organizmui. Jos yra aukštos kokybės baltymų šaltinis – 100 g krevečių yra net 20 g baltymų, o riebalų tik 1 g. Tad jos mažai kaloringos, bet yra sočios. Krevetėse yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali pagerinti smegenų veiklą, mažinti organizmo uždegiminius procesus, taip pat gali būti naudingos širdies ir kraujagyslių sistemai.
Krevetės turi vitamino B12, jodo, cinko, seleno ir geležies, kurie irgi gali prisidėti prie geresnės savijautos. Dalis žmonių krevetėms gali būti alergiški, tad tokiems žmonėms geriausia jų vengti.
Kaip pagaminti paprastas salotas su krevetėmis?
Salotų ingredientų paruošimas: kietai išverdame kiaušinius. Juos atvėsiname ir smulkiai supjaustome. Agurkus supjaustome nedideliais gabaliukais, krapus susmulkiname.
Krevetės: jas atitirpiname ir gerai nusausiname.
Salotų patiekimas: dubenyje sumaišome visus salotų produktus. Jeigu jaučiasi krevečių sūrumas, galima įspausti truputį citrinos sulčių.
Jeigu patiko šios krevečių salotos, siūlau išbandyti ir šiuos receptus:
- Menkių kepenėlių salotos su žirneliais ir kiaušiniais
- Salotos su silke, bulvėmis ir kiaušiniais
- Salotos su kepta lašiša ir ryžiais



Paprastos salotos su krevetėmis
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 275 kcal, angliavandenių 6,1 g, riebalų 17,9 g, baltymų 22,4 g
- Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
- 200 g šaldytų virtų mažų krevečių
- 2 kiaušinių
- 2 trumpavaisių agurkų
- 3 valg. š. konservuotų kukurūzų
- saujelės šviežių krapų
- 2 valg. š. majonezo
- 1/2 valg. š. citrinos sulčių (nebūtinai)
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kietai išverdame kiaušinius. Juos atvėsiname ir smulkiai supjaustome. Agurkus supjaustome nedideliais gabaliukais, krapus susmulkiname.
- Krevetes atitirpiname ir gerai nusausiname.
- Dubenyje sumaišome visus salotų produktus. Jeigu jaučiasi krevečių sūrumas, galima įspausti truputį citrinos sulčių. Skanaus!