Šios salotos su kepta lašiša ir ryžiais yra sočios, gardžios, greitai pagaminamos, todėl jos puikiai tik ir pietums. Salotos yra įkvėptos azijietiško „Salmon and Rice Bowl“ patiekalo, kuris išpopuliarėjo socialiniame tinkle „TikTok “. Geriausia šias salotas patiekti šiltas. Taip pat naudojome morką, agurkus, edemame pupeles, truputį majonezo ir „Sriracha“ padažo. Puikiai tiks ir avokadas, šparaginės pupelės. Lašišos marinatą gaminome iš sojų padažo, medaus, garstyčių.
Lašiša yra puikus aukštos kokybės baltymų, omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Joje yra vitamino D, B12, seleno, kalio. Ši žuvis gali padėti apsaugoti nuo širdies ligų, yra naudinga smegenų veiklai, padeda sumažinti depresijos ir demenecijos riziką. Tad lašišą išties verta įtraukti į kasdieninių produktų sąrašą, tik reiktų ją rinktis kuo labiau kokybišką.
Kaip pagaminti šias salotas su kepta lašiša ir ryžiais?
Pasiruoškite lašišą: filė supjaustykite į keletą dalių. Inde sumaišykite marinato ingredientus. Sudėkite lašišos filė, viską išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite lašišą ir apkepkite iš abiejų pusių po 4–5 min. ar kol viršus bus lengvai apskrudęs. Tuo metu išvirkite ryžius. Morką sutarkuokite šiaudeliais, agurką smulkiai supjaustykite. Pupeles atitirpinkite keptuvėje su šlakeliu vandens.
Šių salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite ryžius, ant viršaus – daržoves, lašišos gabaliukus, taip pat įdėkite majonezo, apšlakstykite „Sriracha“ padažu, užberkite sezamų sėklų. Lašišą šakute pasmulkinkite ir viską pamaišykite.
Kiti salotų receptai su lašiša:
- Lašišos salotos su saldžiąja bulve
- Lengvos salotos su lašiša ir kiaušiniais
- Kiaušinių salotos su lašiša ir žirneliais
Salotos su kepta lašiša ir ryžiais
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 432 kcal, angliavandenių 18,5 g, riebalų 23,8 g, baltymų 34,8 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
Lašiša:
- 400 g lašišos filė
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1 arbat. š. garstyčių
- 1 arbat. š. skysto medaus
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Kiti ingredientai:
- 100 g plikytų ryžių
- 1/4 ilgavaisio agurko
- saujos šaldytų edemame pupelių
- 1/2 morkos
- 1 arbat. š. majonezo
- truputį „Sriracha“ padažo
- svogūnų laiškų
- sezamų sėklų
Gaminimas:
- Lašišos filė supjaustykite į keletą dalių. Inde sumaišykite marinato ingredientus. Sudėkite lašišos filė, viską išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite lašišą ir apkepkite iš abiejų pusių po 4–5 min. ar kol viršus bus lengvai apskrudęs.
- Tuo metu išvirkite ryžius. Morką sutarkuokite šiaudeliais, agurką smulkiai supjaustykite. Pupeles atitirpinkite keptuvėje su šlakeliu vandens.
- Salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite ryžius, ant viršaus – daržoves, lašišos gabaliukus, taip pat įdėkite majonezo, apšlakstykite „Sriracha“ padažu, užberkite sezamų sėklų. Lašišą šakute pasmulkinkite ir viską pamaišykite.