Skip to content

Salotos su kepta lašiša ir ryžiais – paprastas ir sotus patiekalas

Salotos su kepta lašiša
Pasidalinkite su draugais:

Šios salotos su kepta lašiša ir ryžiais yra sočios, gardžios, greitai pagaminamos, todėl jos puikiai tik ir pietums. Salotos yra įkvėptos azijietiško „Salmon and Rice Bowl“ patiekalo, kuris išpopuliarėjo socialiniame tinkle „TikTok “. Geriausia šias salotas patiekti šiltas. Taip pat naudojome morką, agurkus, edemame pupeles, truputį majonezo ir „Sriracha“ padažo. Puikiai tiks ir avokadas, šparaginės pupelės. Lašišos marinatą gaminome iš sojų padažo, medaus, garstyčių.

Lašiša yra puikus aukštos kokybės baltymų, omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Joje yra vitamino D, B12, seleno, kalio. Ši žuvis gali padėti apsaugoti nuo širdies ligų, yra naudinga smegenų veiklai, padeda sumažinti depresijos ir demenecijos riziką. Tad lašišą išties verta įtraukti į kasdieninių produktų sąrašą, tik reiktų ją rinktis kuo labiau kokybišką.

Salotos su kepta lašiša

Kaip pagaminti šias salotas su kepta lašiša ir ryžiais?

Pasiruoškite lašišą: filė supjaustykite į keletą dalių. Inde sumaišykite marinato ingredientus. Sudėkite lašišos filė, viską išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.

Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite lašišą ir apkepkite iš abiejų pusių po 4–5 min. ar kol viršus bus lengvai apskrudęs. Tuo metu išvirkite ryžius. Morką sutarkuokite šiaudeliais, agurką smulkiai supjaustykite. Pupeles atitirpinkite keptuvėje su šlakeliu vandens.

Šių salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite ryžius, ant viršaus – daržoves, lašišos gabaliukus, taip pat įdėkite majonezo, apšlakstykite „Sriracha“ padažu, užberkite sezamų sėklų. Lašišą šakute pasmulkinkite ir viską pamaišykite.

Kiti salotų receptai su lašiša:

Lašišos salotos receptas

Keptos lašišos salotos

Salotos su kepta lašiša ir majonezu

Salotos su kepta lašiša ir ryžiais

Salotos su kepta lašiša ir ryžiais

  • Porcijų skaičius: 3
  • 1 porcijos maistinė vertė: 432 kcal, angliavandenių 18,5 g, riebalų 23,8 g, baltymų 34,8 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

Lašiša:

  • 400 g lašišos filė
  • 1 valg. š. sojų padažo
  • 1 arbat. š. garstyčių
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Kiti ingredientai:

  • 100 g plikytų ryžių
  • 1/4 ilgavaisio agurko
  • saujos šaldytų edemame pupelių
  • 1/2 morkos
  • 1 arbat. š. majonezo
  • truputį „Sriracha“ padažo
  • svogūnų laiškų
  • sezamų sėklų

Gaminimas:

  1. Lašišos filė supjaustykite į keletą dalių. Inde sumaišykite marinato ingredientus. Sudėkite lašišos filė, viską išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite lašišą ir apkepkite iš abiejų pusių po 4–5 min. ar kol viršus bus lengvai apskrudęs.
  3. Tuo metu išvirkite ryžius. Morką sutarkuokite šiaudeliais, agurką smulkiai supjaustykite. Pupeles atitirpinkite keptuvėje su šlakeliu vandens.
  4. Salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite ryžius, ant viršaus – daržoves, lašišos gabaliukus, taip pat įdėkite majonezo, apšlakstykite „Sriracha“ padažu, užberkite sezamų sėklų. Lašišą šakute pasmulkinkite ir viską pamaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *