Keptos duonos salotos yra tas patiekalas, kuris greitai dings nuo bet kurio stalo. Jos tinka tiek draugų susibūrimams, tiek per šventes ar tiesiog eilinį savaitgalį, kai norisi sotaus, gardaus ir nostalgiško maisto. Taip pat šių salotų privalumas yra tas, kad jos pagaminamos tikrai labai greitai. Geriausia jas suvartoti tą pačią dieną, kai kepta duona dar yra traški, o ne suminkštėjusi.
Šių salotų skonį lemia kokybiški ir skanūs produktai. Tad rinkitės produktus, kuriuos tikrai mėgstate ir esate išbandę anksčiau. Keptos duonos salotas gaminau su garuose virtomis pupelėmis iš skardinės. Tinka tiek įprastai virtos, tiek konservuotos pupelės. Į salotas dėjau virtą liežuvio vyniotinį, vietoj jo galite naudoti kitos rūšies vyniotinį ar virtą kumpį.
Duoną pakepinu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apskrudusi duona iš pradžių būna minkšta, bet atvėsusi ji pasidaro traški. Jeigu turite galimybę, duoną pakepinkite anksčiau ir leiskite jai apdžiūti.
Kaip pagaminti keptos duonos salotas su pupelėmis?
Duona: ją supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame duonos gabaliukus ir iš abiejų pusių pakepiname po keletą minučių. Duona turi būti lengvai apskrudusi. Išimame iš keptuvės ir atvėsinti.
Salotos: smulkiai supjaustome fermentinį sūrį, vyniotinį supjaustome mažais gabaliukais. Dideliame inde sumaišome nusausintas pupeles, sūrį, vyniotinį, duoną, susmulkintus krapus, išspaustą česnaką. Sudedame majonezą ir viską atsargiai išmaišome. Įberiame pipirų pagal skonį.
Patiekimas: salotas galima patiekti iš karto arba palaikykite truputį šaldytuve.
Panašūs receptai:
- Pikantiškos salotos su sūriu
- Mišrainė su rūkyta vištiena ir žirneliais
- Mišrainė su makaronais ir kumpiu
Keptos duonos salotos su pupelėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 370 kcal, angliavandenių 34,4 g, riebalų 18,5 g, baltymų 17 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 130 g tamsios duonos
- 250 g baltųjų pupelių (naudojome virtas garuose)
- 50 g fermentinio sūrio
- 150 g virto mėsos vyniotinio
- 3–4 valg. š. majonezo
- 1–2 skiltelių česnako skiltelių
- kelių šakelių krapų
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Duoną supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame duonos gabaliukus ir iš abiejų pusių pakepiname po keletą minučių. Duona turi būti lengvai apskrudusi. Išimame iš keptuvės ir atvėsinti.
- Smulkiai supjaustome fermentinį sūrį, vyniotinį supjaustome mažais gabaliukais.
- Dideliame inde sumaišome nusausintas pupeles, sūrį, vyniotinį, duoną, susmulkintus krapus, išspaustą česnaką. Sudedame majonezą ir viską atsargiai išmaišome. Įberiame pipirų pagal skonį.
- Salotas galima patiekti iš karto arba palaikykite truputį šaldytuve.