Ši mišrainė su makaronais ir kumpiu patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Joje yra visko po truputį: angliavandenių, baltymų ir daržovių. Suvalgę šios mišrainės ilgai jausitės sotūs. Ji puikiai tinka į pietų dėžutę. Mišrainę gaminome su fermentiniu sūriu, vyšniniais pomidorais, raudonąja paprika, konservuotais kukurūzais, krapais ir majonezu. Geriausia naudoti nedidelius makaronus.
Jeigu norite sveikesnio šių salotų varianto, galite naudoti viso grūdo makaronus. Svarbu juos tinkamai išvirti: tą darykite pasūdytame ir dideliame kiekyje vandens. Makaronai turėtų būti išvirę, bet dar puikiai išlaikantys formą. Tinkamai išvirti makaronai ilgiau suteiks sotumo jausmą.
Kaip pagaminti šią mišrainę su makaronais ir kumpiu?
Virkite makaronus pasūdytame vandenyje. Išvirusius sudėkite į sietelį, perplaukite po šaltu vandeniu ir nukratykite likusį vandenį. Pasiruoškite kitus ingredientus: smulkiai supjaustykite kumpį ir fermentinį sūrį. Vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinkite.
Dideliame inde sumaišykite visas mišrainės sudedamąsias dalis.
Kiti receptai su makaronais:
- Makaronų salotos su vištiena
- Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
- Mocarelos salotos su makaronais
Mišrainė su makaronais ir kumpiu
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 197 kcal, angliavandenių 15,0 g, riebalų 10,2 g, baltymų 13,4 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 100 g mažų makaronų (ragelių formos)
- 100 virto kiaulienos kumpio
- 50 g sūrio
- 1/2 raudonosios paprikos
- 100 g vyšninių pomidorų
- 80 g konservuotų kukurūzų
- saujelės krapų
- 2–3 valg. majonezo
Gaminimas:
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusius sudėkite į sietelį, perplaukite po šaltu vandeniu ir nukratykite likusį vandenį.
- Smulkiai supjaustykite kumpį ir fermentinį sūrį. Vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinkite.
- Dideliame inde sumaišykite visas mišrainės sudedamąsias dalis.