Skip to content

Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir feta

Makaronų salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios makaronų salotos yra paprastai pagaminamos, gardžios ir sočios. Jas gaminome su saulėje džiovintais pomidorais, feta, avinžirniais, vyšniniais pomidorais, agurkais bei alyvuogėmis. Geriausia naudoti mažesnius makaronus, pavyzdžiui ragelių formos. Mes naudojome augalinės kilmės baltymus – avinžirnius. Juos galima keisti vištienos gabaliukais.

Saulėje džiovinti pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Jie yra nekaloringi, turi daug vitamino C, K, kalio, geležies, antioksidantų. Taip pat jie yra puikus skaidulų šaltinis, padeda palaikyti gerą žarnyno veiklą. Saulėje džiovinti pomidorai puikiai dera su makaronų patiekalais, juos galima dėti į salotas, užtepėles, padažus.

Makaronų salotos

Kaip pagaminti šias makaronų salotas su saulėje džiovintais pomidorais ir feta?

Iš pradžių išsivirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Sudėkite juos į kiaurasamtį ir perplaukite po šaltu vandeniu. Tada smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus, agurkus, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, fetą – nedideliais kubeliais. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus, supilkite padažą.

Kiti salotų receptai su makaronais:

Kaip pagaminti makaronų salotas?

Makaronų salotų gaminimas

Šaltos makaronų salotos

Salotos su makaronais

Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir feta

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 268 kcal, angliavandenių 16,5 g, riebalų 18,8 g, baltymų 7,2 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

  • 100 g makaronų (ragelių formos)
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 75 g fetos sūrio
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 1/3 (80 g) skardinės konservuotų avinžirnių
  • 30 g alyvuogių

Padažas:

  • 3 valg. š. saulėje džiovintų pomidorų aliejaus iš stiklinės
  • 1 valg. š. raudonojo vyno acto
  • 1 arbat. š. garstyčių
  • 1/2 arbat. š. dž. bazilikų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite juos į kiaurasamtį ir perplaukite po šaltu vandeniu.
  2. Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus, agurkus, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, fetą – nedideliais kubeliais. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  3. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus, supilkite padažą.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *