Skip to content

Graikiškos salotos: spalvingos, sveikos ir puikaus skonio

Graikiškos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Nors daugeliui graikiškos salotos asocijuojasi su šiltuoju metų laiku, bet jas galima valgyti visus metus, kai norisi šviežių daržovių ir sveiko maisto. Salotų skonis priklauso nuo to, kokios daržovės yra naudojamos. Kuo jos bus šviežesnės, tuo ir salotos bus gardesnės. Nors graikiškos salotos yra labai greitai pagaminamos, naudojami visai paprasti produktai, bet jų skonis yra puikus, o valgant sunku sustoti!

Šios salotos yra maistingos ir sveikos, nes jose yra daug antioksidantų, vitaminų, baltymų, sveikų riebalų. Kalorijų palyginus yra nedaug, tad šiomis salotomis gali mėgautis net ir metantys svorį. Skaniausia graikiškas salotas patiekti su paskrudinta duona.

Šis receptas yra klasikinis, bet kai kuriuos ingredientus galima lengvai keisti. Kadangi žalią papriką yra sunkiau gauti, ją galite keisti į raudoną. Vietoj „Kalamata“ alyvuogių galite rinktis įprastas.

Graikiškos salotos

Kaip pagaminti graikiškas salotas?

Daržovės: vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, svogūną – pusžiedžiais. Agurkus, papriką supjaustome gana stambiai. Alyvuoges perpjauname per pusę.

Feta: perpjauname į keletą dalių.

Padažas: indelyje sumaišome visus padažo produktus.

Salotos: dideliame inde sumaišome visas daržoves, supilame padažą, susmulkintus krapus. Į lėkštes patiekiame daržoves, ant viršaus uždedame fetos gabaliukus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi ir užberiame raudonėlio ar bazilikų.

Kiti salotų su feta receptai:

Graikiškų salotų gaminimas

Graikiškų salotų produktai

Daržovių salotos

Klasikinės graikiškos salotos

Sveikos salotos su feta

Graikiškos salotos

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 325 kcal, angliavandenių 12,6 g, riebalų 27,2 g, baltymų 7,8 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Jums reikės:

  • 75 g fetos sūrio
  • 200 g vyšninių pomidorų (ar įprastų pomidorų)
  • 1/2 žalios paprikos
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • saujos alyvuogių (geriausia naudoti „Kalamata“ alyvuoges)
  • džiovinto raudonėlio (arba džiovintų bazilikų)
  • saujelės krapų

Padažas:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Supjaustome daržoves: vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, svogūną – pusžiedžiais. Agurkus, papriką supjaustome gana stambiai. Alyvuoges perpjauname per pusę.
  2. Indelyje sumaišome visus padažo produktus.
  3. Fetą perpjauname į keletą dalių.
  4. Dideliame inde sumaišome visas daržoves, supilame padažą, susmulkintus krapus. Į lėkštes patiekiame daržoves, ant viršaus uždedame fetos gabaliukus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi ir užberiame raudonėlio ar bazilikų.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *