Šios lašišos salotos su saldžiąja bulve (batatu) gali būti kaip pagrindinis patiekalas, nes jose yra daug baltymų, angliavandenių bei sveikųjų riebalų. Nors jų gaminimas kiek užtrunka, bet tikrai nesigailėsite, jeigu pasigaminsite šias salotas.
Saldžioji bulvė ir lašiša puikiai dera tarpusavyje, taip pat šiose salotose puikiai tinka ir gražgarstė, vyšniniai pomidorai. Svarbu neperkepti lašišos – ji iškepa tikrai greitai. Šios lašišos salotos gali būti valgomos šiltos arba gali būti patiekiamos, kai lašiša ir batatas bus atvėsę.
Salotas patiekite su paskrudinta šviesia duona.
Kaip pagaminti šias lašišos salotas su saldžiąja bulve?
Iš pradžių saldžiąją bulvę nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Bulves apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite 180 laipsnių temp. orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 25 min. ar kol bulvės bus minkštos.
Kol kepa bulvės, pasiruoškite lašišą: supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, paprika ir česnakais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite lašišos gabaliukus ir pakepinkite po 3–4 min. iš abiejų pusių ar kol lašišos gabaliukai apskrus.
Tada sumaišykite visus padažo ingredientus. Vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
Salotų patiekimas: į kiekvieną lėkštę dėkite gražgarstes, saldžiąja bulvę, pomidorus, lašišos gabaliukus, apibarstykite saulėgražomis, apšlakstykite padažu. Šias salotas galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas.
Lašišos salotos su saldžiąja bulve
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 461 kcal, angliavandenių 24,4 g, riebalų 27,7 g, baltymų 28,1 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Jums reikės:
Lašiša:
- 300–400 g lašišos filė
- 1/2 arbat. š. maltos saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. maltų česnakų granulių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Salotos:
- 2 nedidelių saldžiųjų bulvių
- 125 g vyšninių pomidorų
- kelių saujų gražgarstės
- 2 valg. š. saulėgrąžų sėklų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Padažas:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. Modenos balzaminio acto
- 1 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Saldžiąją bulvę nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Bulves apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite 180 laipsnių temp. orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 25 min. ar kol bulvės bus minkštos.
- Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, paprika ir česnakais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite lašišos gabaliukus ir pakepinkite po 3–4 min. iš abiejų pusių ar kol lašišos gabaliukais apskrus.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus. Vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Į lėkštę dėkite: gražgarstes, saldžiąja bulvę, pomidorus, lašišos gabaliukus, apibarstykite saulėgražomis, apšlakstykite padažu. Salotas galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas.