Skip to content

Ryžių salotos su daržovėmis – šiltas garnyras prie mėsos patiekalų

Ryžių salotos

Šios ryžių salotos su daržovėmis yra paprastai pagaminamas ir gardus garnyras, kuris tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų. Salotas gaminome su įvairiomis daržovėmis: paprika, cukinija, žirneliais, morka, konservuotais pievagrybiais. Jas gardinome su sojų padažu ir obuolių actu. Ryžius naudojome plikytus, bet tinka ir kitų rūšių ryžiai.

Ryžių salotos

Kaip pagaminti ryžių salotas su daržovėmis?

Plikytus ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite vandenį. Pasiruoškite daržoves: morką sutarkuokite, visas daržoves smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite morką ir svogūną – pakepinkite kelias minutes. Tada sudėkite papriką ir pakepinkite dar kelias minutes. Tada sudėkite cukiniją, žirnelius ir kepkite apie 3 minutes ar kol daržovės bus minkštos. Galiausiai sudėkite ryžius, pievagrybius, įpilkite sojų padažo, obuolių acto, įberkite pipirų ir viską išmaišykite. Patroškinkite apie minutę. Užberkite svogūnų laiškų.

Kitos salotos su ryžiais:

Tuno salotos su ryžiais

Ryžių salotų ingredientai

Ryžių salotos su morkomis

Ryžių salotos su paprika

Šiltos ryžių salotos

Marinuoti pievagrybiai

Ryžių salotos su daržovėmis

Ryžių salotos su daržovėmis

Skanios ryžių salotos

Ryžių salotos su daržovėmis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 166 kcal, angliavandenių 28,1 g, riebalų 3,7 g, baltymų 4,1 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

  • 100 g plikytų ryžių
  • 1 morkos
  • 1/4 svogūno
  • 1/4 jaunos cukinijos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 80 g konservuotų pievagrybių
  • 50 g šaldytų žirnelių
  • 1/2 valg. š. sojų padažo
  • 1/2 valg. š. obuolių acto
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • svogūnų laiškų

Gaminimas:

  1. Plikytus ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite vandenį.
  2. Morką sutarkuokite, visas daržoves smulkiai supjaustykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite morką ir svogūną – pakepinkite kelias minutes. Tada sudėkite papriką ir pakepinkite dar kelias minutes. Tada sudėkite cukiniją, žirnelius ir kepkite apie 3 minutes ar kol daržovės bus minkštos.
  4. Galiausiai sudėkite ryžius, pievagrybius, įpilkite sojų padažo, obuolių acto, įberkite pipirų ir viską išmaišykite. Patroškinkite apie minutę. Užberkite svogūnų laiškų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *