Skip to content

Krabų salotos be ryžių – su pekininiu kopūstu ir žirneliais

Krabų salotos be ryžių
Pasidalinkite su draugais:

Šios krabų salotos be ryžių yra gaivios, gardžios ir greitai pagaminamos. Vietoj ryžių naudojome pekininį kopūstą, kuris puikiai derėjo su krabų lazdelemis. Šios salotos yra mažai kaloringos, tad puikiai tiks ir tiems, kurie meta svorį ar nori pasigaminti krabų salotas, bet nenori naudoti ryžių. Taip pat naudojome konservuotus žirnelius, padažą gaminome iš majonezo ir jogurto. Padažo reikia visai nedaug, nes pekininis kopūstas puikiai jį sugeria.

Krabų lazdelių pristatinėti nereikia – turbūt daugeliui jos kelia asociacijas su šventėmis. Be krabų lazdelių mišrainės neisįvaizduojamas joks šventinis stalas. Iš jų dažniausiai gaminamos salotos, mišrainės, taip pat jas galima naudoti įdarytiems krepšeliams. Krabų lazdelės turi mažai riebalų, kalorijų, bet jas reiktų rinktis kuo labiau kokybiškas, geresnės sudėties.

Krabų salotos be ryžių

Kaip pagaminti šias krabų salotas be ryžių?

Pasiruoškite daržoves: pekininį kopūstą smulkiai supjaustykite, agurką – nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustykite krabų lazdeles. Krapus susmulkinkite. Indelyje sumaišykite majonezą, jogurtą, įberkite druskos, juodųjų pipirų. Į didelį indą sudėkite visus ingredientus, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.

Kiti receptai su krabų lazdelėmis:

Krabų lazdelių salotos su kiaušiniu

Krabų salotų gaminimas

Krabų salotos su pekino kopūstu

Krabų salotos kitaip

Gaivios krabų lazdelių salotos

Krabų salotos be ryžių

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 99 kcal, angliavandenių 10,3 g, riebalų 3,6 g, baltymų 6,5 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 200 g krabų lazdelių
  • 1/4 pekininio kopūsto
  • 1 (150 g) mažo indelio konservuotų žirnelių
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • saujelės krapų
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. jogurto
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Pekininį kopūstą smulkiai supjaustykite, agurką – nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustykite krabų lazdeles. Krapus susmulkinkite.
  2. Indelyje sumaišykite majonezą, jogurtą, įberkite druskos, juodųjų pipirų.
  3. Į didelį indą sudėkite visus ingredientus, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *