Skip to content

Kaliaropių salotos su obuoliais – gaivios ir naudingos sveikatai

Kaliaropių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios kaliaropių salotos su obuoliais gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Salotos yra tokios gardžios, kad jas galima valgyti ir vienas.

Kaliaropė yra ganėtinai retai naudojama daržovė, nors mūsų prekybos centruose tikrai galima ją rasti. Ši daržovė dar kitaip vadinama ropiniu kopūstu. Jos skonis primena kopūstą, bet kaliaropė yra švelnesnio ir kiek saldesnio skonio.

Iš kaliaropės galima gaminti salotas, dėti į sriubas ar troškinius, netgi galima valgyti kaip užkandį. Ši daržovė turi mažai kalorijų, tad jos galima suvalgyti ir didesnį kiekį. Kaliaropė turi daug vitaminų C, K, A, folio rūgšties, taip kalcio, kalio, magnio. Kaliaropėje yra daug antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti lėtinių ligų atsiradimo riziką. Taip pat ji turi daug skaidulų, kurie gerina virškinimą, palaiko sveiką žarnyną.

Kaliaropių salotos

Kokių ingredientų reikės šioms kaliaropių salotoms?

  • Kaliaropės
  • Obuolio
  • Saulėgražų sėklų
  • Krapų
  • Graikiško jogurto
  • Žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti kaliaropių salotas su obuoliais?

Kaliaropės žievelę nupjaukite, taip pat viršų ir apačią. Ją supjaustykite skiltelėmis, o tada plonais šiaudeliais. Obuolį irgi supjaustykite šiaudeliais. Jį apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Krapus susmulkinkite. Indelyje sumaišykite graikišką jogurtą, žaliosios citrinos sultis, druską, pipirus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.

Kiti salotų receptai su kopūstais:

Kaliaropių salotų gaminimas

Obuolys

Kaliaropės pjaustymas

Kaliaropė skiltelėmis

Kaliaropė šiaudeliais

Kaliaropių salotos su jogurtu

Kaip valgyti kaliaropę?

Salotos su kaliarope

Kaliaropių salotos su obuoliais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 83 kcal, angliavandenių 10,0 g, riebalų 3,2 g, baltymų 3,6 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 1 kaliaropės
  • 1 rūgštesnio obuolio (tinka „Granny Smith“, „Golden“)
  • 1/4 st. saulėgražų sėklų
  • saujelės krapų
  • 80 g graikiško jogurto
  • 1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Kaliaropės žievelę nupjaukite, taip pat viršų ir apačią. Ją supjaustykite skiltelėmis, o tada plonais šiaudeliais. Obuolį irgi supjaustykite šiaudeliais. Jį apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  2. Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Krapus susmulkinkite.
  3. Indelyje sumaišykite graikišką jogurtą, žaliosios citrinos sultis, druską, pipirus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *