Šios kaliaropių salotos su obuoliais gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Salotos yra tokios gardžios, kad jas galima valgyti ir vienas.
Kaliaropė yra ganėtinai retai naudojama daržovė, nors mūsų prekybos centruose tikrai galima ją rasti. Ši daržovė dar kitaip vadinama ropiniu kopūstu. Jos skonis primena kopūstą, bet kaliaropė yra švelnesnio ir kiek saldesnio skonio.
Iš kaliaropės galima gaminti salotas, dėti į sriubas ar troškinius, netgi galima valgyti kaip užkandį. Ši daržovė turi mažai kalorijų, tad jos galima suvalgyti ir didesnį kiekį. Kaliaropė turi daug vitaminų C, K, A, folio rūgšties, taip kalcio, kalio, magnio. Kaliaropėje yra daug antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti lėtinių ligų atsiradimo riziką. Taip pat ji turi daug skaidulų, kurie gerina virškinimą, palaiko sveiką žarnyną.
Kokių ingredientų reikės šioms kaliaropių salotoms?
- Kaliaropės
- Obuolio
- Saulėgražų sėklų
- Krapų
- Graikiško jogurto
- Žaliosios citrinos sulčių
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti kaliaropių salotas su obuoliais?
Kaliaropės žievelę nupjaukite, taip pat viršų ir apačią. Ją supjaustykite skiltelėmis, o tada plonais šiaudeliais. Obuolį irgi supjaustykite šiaudeliais. Jį apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Krapus susmulkinkite. Indelyje sumaišykite graikišką jogurtą, žaliosios citrinos sultis, druską, pipirus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.
Kiti salotų receptai su kopūstais:
- Kale salotos su obuoliais ir sūriu
- Gaivios salotos su žiediniu kopūstu, morkomis ir graikišku jogurtu
- Pekino kopūsto salotos
Kaliaropių salotos su obuoliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 83 kcal, angliavandenių 10,0 g, riebalų 3,2 g, baltymų 3,6 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1 kaliaropės
- 1 rūgštesnio obuolio (tinka „Granny Smith“, „Golden“)
- 1/4 st. saulėgražų sėklų
- saujelės krapų
- 80 g graikiško jogurto
- 1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kaliaropės žievelę nupjaukite, taip pat viršų ir apačią. Ją supjaustykite skiltelėmis, o tada plonais šiaudeliais. Obuolį irgi supjaustykite šiaudeliais. Jį apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
- Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Krapus susmulkinkite.
- Indelyje sumaišykite graikišką jogurtą, žaliosios citrinos sultis, druską, pipirus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.