Skip to content

Cukinijų mišrainė žiemai su paprikomis – nudžiuginkite ja visus šeimos narius

Cukinijų mišrainė žiemai
Pasidalinkite su draugais:

Cukinijų mišrainė žiemai su paprikomis – garantuojame, kad iš rūsio ar sandėliuko ji dings pati pirma, nes jos skonis puikus, receptas visai nesudėtingas, o mišrainė greitai pagaminama. Ją gaminome ir su paprikomis, svogūnais, pomidorų pasta. Ši cukinijų mišrainė yra saldžiarūgštė, puikiai tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Cukinijas galima naudoti tiek dideles, tiek mažas. Būtinai jas nulupkite, iš didesnių cukinijų išimkite minkštąją dalį su sėklomis. Jeigu cukinijos mažos, jaunos – to daryti nereikia.

Cukinijų mišrainė žiemai

Kaip pagaminti cukinijas žiemai?

Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas (mažoms cukinijoms to daryti nereikia), supjaustykite nedideliais gabaliukais. Taip pat supjaustykite svogūną, paprikas. Į puodą sudėkite daržoves, vandenį sumaišykite su pomidorų pasta ir supilkite į puodą, taip pat supilkite aliejų, suberkite druską, cukrų. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės taps minkštos (daugmaž apie 30 min.). Paragaukite, ar netrūksta druskos, cukraus.

Į pabaigą supilkite actą ir dar kelias minutes pakaitinkite. Sterilizuokite stiklainius: juos išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min. Paruoštą mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.

Kiti receptai su cukinijomis:

Cukinijų mišrainės sudėtinės dalys

Cukinijų mišrainė

Paprikos

Svogūnai

Cukinijų mišrainės žiemai gaminimas

Cukinijų mišrainė žiemai su paprika

Gardžioji cukinijų mišrainė

Saldžiarūgštės cukinijos žiemai

Cukinijų mišrainė žiemai

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 289 kcal, angliavandenių 31,6 g, riebalų 17,8 g, baltymų 3,5 g
  • Paruošimo laikas: 1 val.

Jums reikės:

  • 1200–1400 g (2 vid. dydžio) cukinijų
  • 2 paprikų
  • 2 svogūnų
  • 100 g pomidorų pastos
  • 200 ml vandens
  • 5 valg. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz. rapsų)
  • 2 valg. š. acto, 9 proc.
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 arbat. š. druskos (geriausia naudoti rupią akmens druską)

Gaminimas:

  1. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas (mažoms cukinijoms to daryti nereikia), supjaustykite nedideliais gabaliukais. Taip pat supjaustykite svogūną, paprikas.
  2. Į puodą sudėkite daržoves, vandenį sumaišykite su pomidorų pasta ir supilkite į puodą, taip pat supilkite aliejų, suberkite druską, cukrų. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės taps minkštos (daugmaž apie 30 min.)
  3. Į pabaigą supilkite actą ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  4. Sterilizuokite stiklainius: juos išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
  5. Paruoštą mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *