Skip to content

Brokolių salotos su spanguolėmis ir šonine: tiek šventėms, tiek kasdienai

Brokolių salotos su spanguolėmis
Pasidalinkite su draugais:

Šios brokolių salotos su spanguolėmis ir šonine gali būti patiekiamos ir ant šventinio stalo, ir paprastą dieną. Jos yra ne tik gardžios, bet ir turi daug naudingų medžiagų mūsų organizmui. Šių salotų ne tik skonis yra išskirtinis, bet ir tekstūra, nes jos turi daug traškumo, kurį suteikia brokolis, saulėgrąžų sėklos ir migdolai. Kiaulienos šoninės gabaliukai priduoda dar ryškesnį skonį šioms gardžioms salotoms. Jeigu nenorite, šoninės galite nenaudoti, nes ir be jos šios salotos bus skanios.

Brokolį galima naudoti tiek visiškai žalią, tiek blanširuotą. Aš dažniausiai renkuosi antrąjį variantą – brokolį nuplikau verdančiu vandeniu. Jis truputį suminštėja, tampa ryškiai žalios spalvos, bet dar lieka ganėtinai traškus. Įprastai šios brokolių salotos su spanguolėmis sumaišomos su majonezu, bet galima dalį jo keisti į graikišką jogurtą ar grietinę. Taip į salotas galite įdėti virtos ar keptos vištienos.

Brokolių salotos su spanguolėmis

Kaip pagaminti brokolių salotas su spanguolėmis?

Brokolis: jį blanširuokite – perliekite verdančiu vandeniu ir iškart užpilkite šaltu vandeniu. Šį žingsnį galite ir praleisti, jeigu mėgstate ypač traškius brokolius. Atskirkite brokolio žiedynėlius.

Spanguolės: jas išmirkykite vandenyje, kol ruošiate salotas.

Svogūnas: jį smulkiai supjaustykite.

Migdolai ir saulėgrąžos: migdolus sukapokite. Juos ir saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.

Šoninė: ant vidutinės kaitros pačirškinkite šoninės juosteles. Jos turi apskrusti. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Salotos: dideliame inde sumaišykite visus salotų produktus, paskutinį įdėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Leiskite salotoms pastovėti šaldytuve apie valandą.

Kitos šventinės salotos:

    Brokolių salotų gaminimas

    Saulėgrąžų ir migdolų pakepinimas

    Salotos su brokoliu

    Brokolių salotos

    Brokolių mišrainė

    Brokolių salotos su spanguolėmis

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 266 kcal, angliavandenių 20,5 g, riebalų 16,7 g, baltymų 8,4 g
    • Paruošimo laikas: 20 min.

    Jums reikės:

    • 1 vidutinio dydžio brokolio
    • 4 juostelės šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
    • 1/3 stiklinės džiovintų spanguolių
    • 1/4 raudonojo svogūno
    • 1/3 stiklinės saulėgrąžų sėklų
    • 1/4 stiklinės migdolų
    • 3–4 valg. š. majonezo
    • žiupsnelio juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Brokolius blanširuokite – perliekite verdančiu vandeniu ir iškart užpilkite šaltu vandeniu. Šį žingsnį galite ir praleisti, jeigu mėgstate ypač traškius brokolius.
    2. Kol ruošiate salotas, vandenyje išmirkykite spanguoles.
    3. Atskirkite brokolio žiedynėlius. Supjaustykite smulkiai svogūną. Migdolus sukapokite. Juos ir saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
    4. Taip pat ant vidutinės kaitros pačirškinkite šoninės juosteles. Jos turi apskrusti. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    5. Dideliame inde sumaišykite visus salotų produktus, paskutinį įdėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Leiskite salotoms pastovėti šaldytuve apie valandą.

    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *