Skip to content

Aisbergo salotos: įkvėptos garsiųjų „La scalos“ salotų recepto

Aisbergo salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios aisbergo salotos yra gardžios ir labai greitai pagaminamos. Jos turi mažai kalorijų, bet yra ganėtinai sočios. Salotų recepto idėja yra paimta iš Beverli Hilso, Kalifornijos restorano „La Scala“. Kai kurių šaltinių teigimu, šias salotas labai mėgsta garsioji Kim Kardashian. Tad nenuostabu, kad salotų receptas išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose. Įprastai „La Scala“ salotos gaminamos su aisbergo salota (galima maišyti su romanine), tarkuota mocarela, avinžirniais ir saliamiu. Vietoj jo mes naudojome virtą kalakutienos kumpį.

Aisbergo salota yra neutralaus skonio, traški, patiekalams suteikia gaivumo. Ji puikiai tinka salotoms, sumuštiniams, tortilijoms ir pan. Dera su daugeliu daržovių, vištiena. Aisbergo salota yra mažai kaloringa, sudaryta beveik vien tik iš vandens, todėl padeda palaikyti tinkamą hidrataciją.

Aisbergo salotos

Kaip pagaminti šias aisbergo salotas?

Aisbergo salotą supjaustykite, mocarelos sūrį sutarkuokite burokine tarka, kietąjį sūrį – smulkiai sutarkuokite. Kalakutienos kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Indelyje sumaišykite padažo sudedamąsias dalis. Į didelį indą sudėkite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Panašių salotų receptai:

Aisbergo salotų gaminimas

Mocarela

Kalakutienos kumpis

Iceberg salotos

Aisbergo salotos su sūriu

Iceberg salotos receptai

Aisbergo salotos

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 160 kcal, angliavandenių 10,0 g, riebalų 10,9 g, baltymų 6,2 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 1/2 aisbergo salotos
  • 1/3 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 50 g mocarelos sūrio
  • 40 g kalakutienos kumpio (ar kitos rūšies kumpio, saliamio)
  • 2 valg. š. kietojo sūrio
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Padažas:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • raudonojo vyno acto, 1 valg. š.
  • garstyčių, 1 arbat. š.
  • skysto medaus, 1 arbat. š.
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Aisbergo salotą supjaustykite, mocarelos sūrį sutarkuokite burokine tarka, kietąjį sūrį – smulkiai sutarkuokite. Kalakutienos kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Indelyje sumaišykite padažo sudedamąsias dalis.
  3. Į didelį indą sudėkite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *