Skip to content

Avinžirnių salotos su feta ir batono skrebučiais

Avinžirnių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios avinžirnių salotos yra gardžios, maistingos, patiks tiems, kurie mėgsta sotesnes salotas. Jas gaminome su avinžirniais, salotų mišiniu, vyšniniais pomidorais, agurkais, fetos sūriu, kiaulienos šonine ir duonos skrebučiais. Šios salotos gali būti kaip pagrindinis patiekalas, nes jame yra nemažai baltymų, angliavandenių bei riebalų.

Batono skrebučius geriausia sudėti į salotas prieš jas patiekiant. Tokiu atveju jie liks traškūs, nesuminkštės. Avinžirnius naudojome virtus garuose iš skardinės. Puikiai tiks ir konservuoti avinžirniai.

Avinžirnių salotos

Kaip pagaminti šias avinžirnių salotas?

Iš pradžių pasiruoškite daržoves: vyšninius pomidorus ir agurkus smulkiai supjaustykite. Fetos sūrį sutrupinkite.Tada batoną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gabaliukai lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės.

Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į sausą keptuvę ir pačirškinkite, kol šoninė kiek apskrus. Šoninės gabaliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.

Mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Į didelį dubenį sudėkite salotų mišinį, pomidorus, agurkus, avinžirnius, šoninę, fetą, petražoles, supilkite padažą ir viską išmaišykite. Skrebučius įmaišykite prieš patiekiant salotas.

Kaip pagaminti avinžirnių salotas?

Salotų mišinys

Salotos su avinžirniais

Avinžirnių salotos su feta

Salotos su avinžirniais

Virtų avinžirnių salotos

Avinžirnių salotos su feta ir batono skrebučiais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 331 kcal, angliavandenių 27,1 g, riebalų 19,9 g, baltymų 11,3 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • 1 (grynojo kiekio 240 g) skardinės garuose virtų avinžirnių
  • 125 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 ilgo agurko
  • 80 g salotų mišinio
  • 2 batono riekelių
  • 40 g fetos sūrio
  • 60 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
  • 2 valg. š. petražolių susmulkintų

Padažas:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3/4 valg. š. raudonojo vyno acto
  • 3/4 valg. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  1. Vyšninius pomidorus ir agurkus smulkiai supjaustykite, fetą sutrupinkite.
  2. Batoną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gabaliukai lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės.
  3. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į sausą keptuvę ir pačirškinkite, kol šoninė kiek apskrus. Gabaliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite.
  4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  5. Į didelį dubenį sudėkite salotų mišinį, pomidorus, agurkus, avinžirnius, šoninę, fetą, petražoles, supilkite padažą ir viską išmaišykite. Batono skrebučius įmaišykite prieš patiekiant salotas.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *