Skip to content

Cezario salotos su vištiena – pagamintos su naminiu padažu

Cezario salotos su vištiena
Pasidalinkite su draugais:

Cezario salotos su vištiena – patiekalas, kurio tikrai nereikia pristatinėti, nes šios salotos yra vienos populiariausių visame pasaulyje. Jeigu galvojate, kad namuose jas pasigaminti gana sudėtinga, tai tikrai galiu patvirtinti, kad jų gaminimas yra visai paprastas ir tikrai neužims daug laiko.

Nors tikrosios Cezario salotos yra gaminamos be vištienos, bet man šios salotos skaniausios yra su kepta vištienos krūtinėle. Šį kartą į salotas įdėjau ir keptos šoninės gabaliukų, nors to daryti nebūtina, bet dar labiau paįvairina šias salotas.

Cezario salotas su vištiena yra mėgstamos dėl tobulai suderinto skonių balanso – jos kartu yra gaivios, kremiškos, sūrios ir traškios. Joms daug skonio priduoda padažas. Nors originalus padažas gaminamas iš kiaušinio trynio, bet galima jo nenaudoti. Tad padažą gaminau iš majonezo, ančiuvių, o kad nebūtų jis per daug riebus, įdėjau truputį graikiško jogurto. Jis padažui suteikė skystesnę konsisteciją, gaivumą.

Cezario salotos su vištiena

Kaip pagaminti Cesario salotas su vištiena?

Vištiena: krūtinėlę perpjauname išilgai į 2 dalis. Apšlakstome aliejumi, druska, pipirais ir įtriname prieskoniais. Marinuojame bent 15 minučių arba laikome šaldytuve per naktį.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros ir iškepame vištieną iš abiejų pusių po kelias minutes. Į kepimo pabaigą įdedame gabaliuką sviesto. Prieš supjaustant leidžiame vištienai keletą minučių pastovėti.

Čiabatos skrebučiai: Supjaustome bandelę, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais ir keptuvėje truputį paskrudiname.

Kiaulienos šoninė: sausoje keptuvėje trumpai pačirškiname supjaustytą kiaulienos šoninę. Iškepusią dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.

Padažas: visus padažo ingredientus sutriname iki skystos konsistencijos. Paragaujame, ar nieko netrūksta.

Romaninės salotos: jų lapus atskiriame, nuplauname ir gerai nusausiname. Rankomis juos suplėšome.

Salotų patiekimas: salotų lapus lengvai sumaišome su padažu. Į lėkštę dedame salotų lapus, šoninės gabaliukus, čiabatos skrebučius, supjaustytą vištieną. Apšlakstome padažu ir užberiame sūrio. Skanaus!

    Jeigu patiko šios Cezario salotos, siūlome išbandyti ir kitus salotų receptus:

    Cezario salotų produktai

    Cezario salotų padažas

    Kepta vištiena

    Kiaulienos šoninė

    Naminės Cezario salotos

    Paprastos Cezario salotos

    Klasikinės Cezario salotos

    Cezario salotos su vištiena

    • Porcijų skaičius: 2
    • 1 porcijos maistinė vertė: 682 kcal, angliavandenių 31 g, riebalų 41,4 g, baltymų 47,4 g
    • Paruošimo laikas: 30 min.

    Jums reikės:

    • 1 vištienos krūtinėlės
    • 1 čiabatos bandelės
    • 1/2 romaninės salotos
    • prieskonių vištienai
    • 4 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, džiugo ar pan.)
    • 2 karštai rūkytų šoninės griežinėlių
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
    • šlakelio alyvuogių aliejaus
    • gabaliuko sviesto

    Salotų padažas:

    • 1/3 stiklinės majonezo
    • 1/4 stiklinės graikiško jogurto
    • 2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, džiugo ar pan.)
    • 3 ančiuvių filė
    • 1 skiltelės česnako
    • 1–2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
    • 1/3 arbat. š. Volčesterio padažo

    Gaminimas:

    1. Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai į 2 dalis (jeugi reikia lengvai išmušame). Apšlakstome aliejumi, druska, pipirais ir įtriname prieskoniais. Marinuojame bent 15 minučių arba laikome šaldytuve per naktį.
    2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros ir iškepame vištieną iš abiejų pusių po kelias minutes. Į kepimo pabaigą įdedame gabaliuką sviesto. Prieš supjaustant leidžiame vištienai keletą minučių pastovėti.
    3. Supjaustome bandelę, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais ir keptuvėje truputį paskrudiname.
    4. Sausoje keptuvėje trumpai pačirškiname supjaustytą kiaulienos šoninę. Iškepusią dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
    5. Visus padažo ingredientus sutriname iki skystos konsistencijos. Paragaujame, ar nieko netrūksta.
    6. Salotų lapus atskiriame, nuplauname ir gerai nusausiname. Rankomis juos suplėšome.
    7. Salotų lapus lengvai sumaišome su padažu ir tarkuotu sūriu.
    8. Į lėkštę dedame salotų lapus, šoninės gabaliukus, čiabatos skrebučius, supjaustytą vištieną. Apšlakstome padažu ir užberiame sūrio. Skanaus!
    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *