Šios kale salotos arba lapinių kopūstų salotos yra ne tik gardžios, bet ir turi naudos mūsų sveikatai. Gaminome jas su rūgštoku obuoliu, graikišku salotų sūriu ir graikiniais riešutais. Kale salotas pagaminsite tikrai labai greitai, bet nepamirškite „išmasažuoti“ šio kopūsto lapus. Tada jie bus minkštesni, ne tokie traškūs.
Lapiniai kopūstai išpopuliarėjo palyginus neseniai, todėl nenuostabu, kad nemaža dalis žmonių šios daržovės dar nėra ragavę. Lapinį kopūstą lengvai rasite didesniuose prekybos centruose. Šį kopūstą galite naudoti salotoms, troškiniams, sriuboms, kokteiliams arba pasigaminkite netgi traškučius.
Lapiniai kopūstai yra ypač naudingi mūsų sveikatai. Juose daug antioksidantų, vitaminų A, C, K, skaidulų. Taip pat kale kopūstas turi daug kalcio ir geležies, todėl ši daržovė itin naudinga žmonėms, nevartojantiems mėsos.
Kokių ingredientų reikės kale salotoms?
- Kale (lapinio) kopūsto
- Obuolio
- Graikinių riešutų
- Graikiško salotų sūrio (arba fetos sūrio)
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
- Grūdėtųjų garstyčių
- Medaus
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti kale salotas su obuoliais ir sūriu?
Pasiruoškite kale kopūstą: jį nuplaukite, nusausinkite, nuplėškite nuo kotelio, rankomis ar peiliu susmulkinkite lapus. Juos suberkite į dubenį, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir 2–3 min. rankomis „masažuokite“ lapus.
Tada sumaišykite padažo ingredientus. Riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Smulkiai supjaustykite obuolį. Obuolius, riešutus, sutrupintą sūrį, padažą suberkite į indą su lapiniu kopūstu ir viską gerai išmaišykite.
Kiti salotų receptai su kopūstu:
- Gaivios salotos su žiediniu kopūstu, morkomis ir graikišku jogurtu
- Kopūstų salotos su paprika – gaivios, vasariškos ir gardžios
- Pekino kopūsto salotos – azijietiškos ir gaivios
Kale salotos su obuoliais ir sūriu
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 196 kcal, angliavandenių 9,9 g, riebalų 15,7 g, baltymų 5,1 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 5–6 šakelių kale (lapinio kopūsto)
- 1 rūgštesnio obuolio (pvz. Granny Smith)
- 30 g graikinių riešutų
- 75 g graikiško salotų sūrio (arba fetos sūrio)
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Padažas:
- alyvuogių aliejaus, 2 valg. š.
- šviežios citrinos sulčių, 1 valg. š.
- grūdėtųjų garstyčių, 1 arbat. š.
- skysto medaus, 1 arbat. š.
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kale kopūstą nuplaukite, nusausinkite, nuplėškite nuo kotelio, rankomis ar peiliu susmulkinkite lapus.
- Juos suberkite į dubenį, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir 2–3 min. rankomis „masažuokite“ lapus.
- Sumaišykite padažo ingredientus.
- Riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Smulkiai supjaustykite obuolį.
- Obuolius, riešutus, sutrupintą sūrį, padažą suberkite į indą su lapiniu kopūstu ir viską gerai išmaišykite.