Korėjietiškos morkų salotos gali būti puikus garnyras prie pačių įvairiausių patiekalų. Jos yra gaivios, traškios, šiek tiek saldžiarūgštės, o šaldytuve jos gali stovėti apie 10 dienų. Dažniausiai šios morkų salotos gaminamos aštrios, bet mano versija yra daug švelnesnė. Jeigu norite, galite įberti kajeno pipirų ar aitriųjų paprikų miltelių. Taip pat galite naudoti ir daugiau česnako skiltelių. Salotų gaminimui būtinai reikia specialios tarkos šiaudeliams. Morkas geriausia rinktis didesnes, nes bus patogiau tarkuoti.
Šios korėjietiškos salotos atsirado ne pačioje Korėjoje, o Sovietų sąjungos šalyse. Ten apsigyvenę korėjiečiai negalėjo gaminti tradicinių kimchi taip, kaip įprasta Korėjoje, todėl bandydami prisitaikyti prie esamų sąlygų, sugalvojo panaudoti morkas vietoj pekininio kopūsto. Morkas marinuodavo panašiai kaip kimchi, išgaudami ryškų, aštrų skonį. Vėliau šios salotos išpopuliarėjo visose Sovietų sąjungos šalyse dėl savo paprastų ingredientų ir, žinoma, puikaus skonio. Korėjietiškos salotos yra populiarios iki šiol tiek mūsų šalyje, tiek kitose buvusiose Sovietų sąjungos šalyse.
Kaip pagaminti korėjietiškas morkų salotas?
Morkos: jas sutarkuojame šiaudeliais (naudokite specialią daržovių tarką).
Česnakas: skilteles smulkiai sutarkuojame arba išspaudžiame.
Aliejus: supilame į prikaistuvį ir trumpai pakaitiname.
Salotos: dideliame inde sumaišome visus salotų produktus (išskyrus sezamų sėklas). Salotas sudedame į uždarą indą. Laikome šaldytuve iki 10 dienų.
Patiekimas: prieš valgant, salotas geriausia palaikyti šaldytuve per naktį. Patiekiame salotas su sezamų sėklomis.
Kitų morkų salotų receptai:
Korėjietiškos morkų salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 188 kcal, angliavandenių 16,1 g, riebalų 13,9 g, baltymų 1,5 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 500–600 g didesnių morkų
- 60 ml (4 valg. š.) neutralaus skonio aliejaus
- 1 valg. š. obuolių acto
- 2 skiltelių česnako
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. maltų kalendrų
- 1 arbat. š. cukraus
- 1/2 arbat. š. Himalajų druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- sezamų sėklų
Gaminimas:
- Morkas sutarkuojame šiaudeliais (naudokite specialią daržovių tarką).
- Česnako skilteles smulkiai sutarkuojame arba išspaudžiame.
- Aliejų supilame į prikaistuvį ir trumpai pakaitiname.
- Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus (išskyrus sezamų sėklas). Salotas sudedame į uždarą indą. Laikome šaldytuve iki 10 dienų.
- Prieš valgant, salotas geriausia palaikyti šaldytuve per naktį. Patiekiame salotas su sezamų sėklomis.