Ši mišrainė su rūkyta vištiena ir žirneliais yra greitai pagaminama, soti ir patiks netgi tiems, kurie nemėgsta mišrainių ar salotų. Gaminome ją ir su morkomis, marinuotais agurkais, sūriu, majonezu. Kadangi mišrainėje yra nemažas kiekis druskos, papildomai jos nebenaudokite. Jeigu norite sumažinti jos kiekį, galite raugintus agurkus nuplauti.
Jeigu norite kiek sveikesnio šios mišrainės varianto, galite vietoj marinuotų agurkų naudoti šviežius arba galite per pusę naudoti abiejų rūšių agurkus. Taip pat galite įdėti šviežio ar pekininio kopūsto.
Rūkyta vištiena puikiai tinka į salotas, nes patogu naudoti ir ji yra ryškaus skonio. Vietoj rūkytos vištienos galite naudoti kumpį, keptą ar virtą vištieną.
Kaip pagaminti šią mišrainę su rūkyta vištiena ir žirneliais?
Nuo vištienos šlaunelių nuimkite mėsą ir ją smulkiai supjaustykite. Fermentinį sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Agurkus irgi smulkiai supjaustykite, krapus susmulkinkite, morką sutarkuokite šiaudeliais.
Tada dubenyje sumaišykite visus ingredientus, sudėkite majonezą, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.
Kiti salotų receptai su rūkyta vištiena:
Salotos su rūkyta vištiena ir kukurūzais
Mišrainė su rūkyta vištiena ir žirneliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 196 kcal, angliavandenių 6,8 g, riebalų 11,3 g, baltymų 12,4 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 300 g rūkytos vištienos šlaunelių
- 100 g fermentinio sūrio
- 1 morkos
- 4–5 vidutinio dydžio marinuotų agurkų
- 1/2 (140 g) skardinės konservuotų žirnelių
- saujelės šviežių krapų
- 40–60 g majonezo
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Nuo vištienos šlaunelių nuimkite mėsą ir ją smulkiai supjaustykite. Fermentinį sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Agurkus irgi smulkiai supjaustykite, krapus susmulkinkite, morką sutarkuokite šiaudeliais.
- Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, sudėkite majonezą, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.