Skip to content

Mocarelos salotos su makaronais – paprastai pagaminamos ir sočios

Mocarelos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios mocarelos salotos su makaronais yra paprastai pagaminamos, sočios, maistingos, jose yra daug baltymų. Puikiai tinka skubantiems žmonėms, nes jų pagaminimas užtruks tik apie 20 min.

Mocarelos salotas gaminome su mocarelos rutuliukais, vyšniniais pomidorais, agurkais, alyvuogėmis, kalakutienos kumpiu, kietuoju sūriu, makaronais. Juos geriausia naudoti kaspinėlių formos.

Salotas gardinome su gaiviu padažu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, Modenos balzaminio acto bei medaus. Vietoj šio padažo galima naudoti pesto arba salotas sumaišyti su majonezu.

Mocarelos salotos

Kaip pagaminti šias mocarelos salotas su makaronais?

Iš pradžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Išvirusius suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite po šaltu vandeniu ir nusunkite.

Supjaustykite kitus ingredientus: vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, agurkus supjaustykite smulkiai, alyvuoges – per pusę perpjaukite, kalakutienos kumpį – nedideliais gabaliukais. Mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

Salotų paruošimas: į didelį dubenį sudėkite makaronus, tada visus kitus ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Kiti salotų receptai su makaronais:

Tuno salotos su makaronais

Kaip pagaminti mocarelos salotas?

Mocarelos salotos

Mocarelos salotos su makaronais

Salotos so mocarelos rutuliukais

Mocarelos salotos su pomidorais

Mocarelos salotos su makaronais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 434 kcal, angliavandenių 28,6 g, riebalų 23,3 g, baltymų 23,1 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 250 g mocarelos rutuliukų
  • 100 g makaronų, kaspinėlių formos
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 50 g kalakutienos kumpio
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 3 valg. š. juodųjų alyvuogių
  • 2 valg. š. kietojo sūrio, smulkiai sutarkuoto

Padažas:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. Modenos balzaminio acto
  • 1/2 valg. š. skysto medaus
  • 1/2 arbat. š. džiovinto baziliko
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Išvirusius suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite po šaltu vandeniu, nusunkite.
  2. Vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, agurkus supjaustykite smulkiai, alyvuoges – perpjaukite per pusę, kalakutienos kumpį – nedideliais gabaliukais. Mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  3. Į didelį dubenį sudėkite makaronus, tada visus kitus ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *