Šios salotos su burrata yra nepakartojamo skonio, gaivios, pagamintos su visai paprastais ingredientais. Jas gaminome su vyšniniais pomidorais, virtu burokėliu, gražgarstėmis, avokadu, kepintomis saulėgrąžų sėklomis. Tad šios salotos yra ganėtinai sočios – gali būti ir kaip pagrindinis pietų patiekalas.
Nors mocarelos yra ragavęs kiekvienas, bet galime lažintis, kad buratos sūrio yra ragavę tikrai ne visi. Šis itališkas sūris yra gaminamas iš šviežio mocarelos sūrio, o jo viduje esanti grietinėlė suteikia buratai ypatingą saldų skonį ir kreminę tekstūrą. Buratos sūris gali būti naudojamas salotoms, užkandžiams, sumuštiniams. Geriausia prieš patiekiant buratą palaikyti kambario temperatūroje, prieš valgant perpjauti ar perplėšti per pusę.
Kaip pagaminti šias salotas su burrata?
Susipjaustykite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, burokėlį supjaustykite nedideliais gabaliukais, avokada supjaustykite griežinėliais. Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
Tada indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, vyšninius pomidorus, burokėlius, avokadą, užbarstykite saulėgrąžų sėklas, supilkite padažą. Ant viršaus uždėkite buratos sūrį, apšlakstykite balzaminio acto pagardu.
Salotos su burrata
- Porcijų skaičius: 1
- 1 porcijos maistinė vertė: 575 kcal, angliavandenių 23,0 g, riebalų 47,9 g, baltymų 14,2 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Ingredientai:
- 1 burata sūrio
- saujos gražgarstės
- 60 g vyšninių pomidorų
- 1 vidutinio dydžio burokėlio
- 1/2 avokado
- 1 valg. š. saulėgrąžų sėklų
- balzaminio acto pagardo
Padažas:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 valg. š. Modenos balzaminio acto
- 1/2 valg. š. medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, burokėlį supjaustykite nedideliais gabaliukais, avokada supjaustykite griežinėliais. Saulėgrąžas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, vyšninius pomidorus, burokėlius, avokadą, užbarstykite saulėgrąžų sėklas, supilkite padažą. Ant viršaus uždėkite buratos sūrį, apšlakstykite balzaminio acto pagardu.