Sluoksniuotos salotos su lašiša ir kiaušiniais yra ne tik gardžios, greitai pagaminamos, bet ir papuoš jūsų šventinį stalą. Nors šias lašišos salotas galima patiekti įprastai salotinėje ar dubenėlyje, bet sluoksniuotos salotos atrodo gražiai, estetiškai ir tikrai norėsis jų paragauti. Mes naudojome 12 cm skersmens kepimo formą be apačios. Iš kiekio, nurodyto recepte, išeina 2 didesnės arba 4 mažesnės porcijos.
Majonezą išspaudėme su konditeriniu maišeliu. Jeigu jo neturite, galite sluoksnius padengti naudodami šaukštą. Taip pat galite majonezą maišyti su graikišku jogurtu, jeigu norite mažiau kaloringų salotų.
Kaip pagaminti sluoksniuotas salotas su lašiša ir kiaušiniais?
Pasiruoškite produktus: kietai išvirkite kiaušinį. Susipjaustykite produktus: kiaušinį smulkiai supjaustykite, agurką supjaustykite plonais, pailgais gabaliukais. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
Sluoksniuokite salotas: ant lėkštės uždėkite apvalią formą be dugno (naudojome 12 cm skersmens). Į apačią dėkite fermentinį sūrį, tada agurkus, majonezą, kiaušinį, užberkite druskos, pipirų, dėkite majonezo sluoksnį, žirnelius, vėl sūrį, užberkite druskos, pipirų, uždėkite majonezo sluoksnį. Galiausiai uždėkite lašišą. Ant viršaus išspauskite majonezo, papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Salotų patiekimas: salotas padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Atsargiai nuimkite formą. Salotas galite atpjauti arba paimkite šaukštu. Patiekite dubenėlyje.
Kitų sluoksniuotų salotų receptai:
Sluoksniuotos salotos su lašiša ir kiaušiniais
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 323 kcal, angliavandenių 6,3 g, riebalų 24,5 g, baltymų 18,3 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
- 60 g sūdytos lašišos
- 60 g fermentinio sūrio (naudojome mocarelos sūrį)
- 1 kiaušinio
- 1/4 ilgavaisio agurko
- 5 valg. š. konservuotų žirnelių
- 4–5 valg. š. majonezo
- šviežių petražolių, papuošimui
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kietai išvirkite kiaušinį. Susipjaustykite produktus: kiaušinį smulkiai supjaustykite, agurką supjaustykite plonais, pailgais gabaliukais. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka.
- Sluoksniuokite salotas: ant lėkštės uždėkite apvalią formą be dugno (naudojome 12 cm skersmens). Į apačią dėkite fermentinį sūrį, tada agurkus, majonezą, kiaušinį, užberkite druskos, pipirų, dėkite majonezo sluoksnį, žirnelius, vėl sūrį, užberkite druskos, pipirų, uždėkite majonezo sluoksnį. Galiausiai uždėkite lašišą. Ant viršaus išspauskite majonezo, papuoškite smulkintomis petražolėmis.
- Salotas padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Atsargiai nuimkite formą. Salotas galite atpjauti arba paimkite šaukštu. Patiekite dubenėlyje.