Skip to content

Tuno salotos su makaronais – sočios ir gardžios

Tuno salotos su makaronais
Pasidalinkite su draugais:

Šios tuno salotos su makaronais yra sočios, gardžios ir paprastai pagaminamos. Jos patiks ir tiems, kurie ne itin mėgsta lengvas, nekaloringas salotas. Naudojome tuną savo sultyse, virtus makaronus, vyšninius pomidorus, konservuotus kukurūzus, alyvuoges, o viską sumaišėme su majonezo ir graikiško jogurto padažu.

Tuno salotos su makaronais bus skanios ir kitą dieną, todėl puikiai tik ir į pietų dėžutę.

Salotoms geriausia rinktis sraigtelių (fusilli) formos makaronus. Į juos geriausiai įsigeria padažas bei tunas.

Šiose salotose yra nemažai baltymų – konservuotas tunas turi nemažai naudos mūsų organizmui. Taip pat jame yra omega-3 riebalų rūgščių, geležies, fosforo, seleno, vitaminų B6, B12, D.

Tuno salotos su makaronais

Kaip pagaminti tuno salotas su makaronais?

Pirmiausia pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Jie turėtų būti „al dente“ – dar ne visai minkšti. Kiaurasamtyje juos perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusunkite. Sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus.

Tada pasiruoškite daržoves: pomidorus, alyvuoges perpjaukite per pusę. Nusunkite tuno skystį. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

Dideliame inde sumaišykite makaronus, tuną, daržoves. Užpilkite padažą ir viską išmaišykite. Leiskite salotoms susigulėti apie 20 min.

Ingredientai tuno salotoms

Kaip pagaminti tuno salotas?

Makaronų salotos su tunu

Tuno salotos

Salotos su tunu

Tuno salotos su makaronais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 274 kcal, angliavandenių 32,7 g, riebalų 10,2 g, baltymų 12,7 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 2 mažesnių indelių tuno savose sultyse (po 56 g grynojo kiekio)
  • 150 g makaronų (geriausia naudoti Fusilli rūšies)
  • 120 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 st. konservuotų kukurūzų
  • 1/3 st. alyvuogių (tinka tiek žalios, tiek juodos)
  • 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus

Padažas:

  • 2 valg. š. majonezo
  • 2 valg. š. graikiško jogurto
  • 1/4 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/4 arbat. š. česnakų granulių
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite „al dente“ – jie turi būti dar ne visai minkšti. Kiaurasamtyje juos perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusunkite. Sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus.
  2. Supjaustykite daržoves: pomidorus, alyvuoges perpjaukite per pusę. Nusunkite tuno skystį.
  3. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  4. Dideliame inde sumaišykite makaronus, tuną, daržoves. Užpilkite padažą ir viską išmaišykite. Leiskite salotoms susigulėti apie 20 min.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *