Skip to content

Tuno salotos su ryžiais – skanios ir greitai pagaminamos

Tuno salotos su ryžiais
Pasidalinkite su draugais:

Šios tuno salotos su ryžiais primena ryžių salotas su krabų lazdelėmis. Jeigu pastarosios salotos jums yra pabodusios, siūlome krabų lazdeles pakeisti tunu. Salotos yra maistingos, gardžios, jas pagaminsite tikrai greitai. Jos puikiai tiks į pietų dėžutę, nes bus skanios bent keletą dienų. Taip pat šios salotos gali būti net kaip pagrindinis patiekalas, nes jose yra nemažai baltymų, sveikųjų riebalų bei angliavandenių.

Tuno salotas su ryžiais taip pat gaminome su konservuotais kukurūzais, ilgavaisiu agurku, pailgomis paprikomis, krapais, majonezu. Ryžius geriausia rinktis baltuosius arba plikytus, tuną galima rinktis tiek savose sultyse, tiek aliejuje.

Nors tunu nereiktų piktnaudžiauti, bet jis yra puikus baltymų ir gerųjų riebalų šaltinis. Jame yra daug omega–3 riebalų rūgščių, seleno, vitaminų B6, B12

Tuno salotos su ryžiais

Kaip pagaminti šias tuno salotas su ryžiais?

Iš pradžių pasiruoškite ryžius: juos išvirkite, perkelkite į kiaurasamtį ir perplaukite po drungnu vandeniu. Ryžius nusausinkite. Tada smulkiai supjaustykite agurką, papriką, nusunkite tuno skystį.

Į didelį dubenį sudėkite ryžius, tuną, daržoves, konservuotus kukurūzus, krapus, majonezą. Viską išmaišykite ir pagardinkite druska, juodaisiais pipirais pagal skonį.

Kitos salotos su tunu:

Tuno salotos su makaronais – sočios ir gardžios

Kaip pagaminti tuno salotas su ryžiais?

Tuno salotų gaminimas

Salotos su ryžiais

Tuno salotos

Tuno salotos receptas

Tuno salotos su ryžiais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 213 kcal, angliavandenių 13,8 g, riebalų 12,4 g, baltymų 11,2 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 100 g plikytų ar baltųjų ryžių
  • 2 (po 80 g) indelių tuno savose sultyse
  • 1/2 pailgos paprikos
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 2 valg. šaukštai krapų, susmulkintų
  • 3–4 valg. š. majonezo
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Ryžius išvirkite, perkelkite į kiaurasamtį ir perplaukite po drungnu vandeniu. Juos nusausinkite.
  2. Supjaustykite daržoves, nusunkite tuno skystį.
  3. Į didelį indą sudėkite ryžius, tuną, daržoves, konservuotus kukurūzus, krapus, majonezą. Viską išmaišykite ir pagardinkite druska, juodaisiais pipirais pagal skonį.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *