Skip to content

Žirnelių salotos su kiaušiniais, sūriu ir šonine – sotu ir maistinga

Žirnelių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios žirnelių salotos su kiaušiniais, sūriu ir šonine yra su daug baltymų, maistingos ir sočios. Jos puikiai tiks ryto pradžiai ar pietums. Nors šias salotas galima gaminti ir su konservuotais žirneliais, bet mes siūlome naudoti šviežius ar šaldytus žirnelius. Jie salotoms suteikia gaivumo, taip pat turi daug naudingų savybių.

Dažniausiai žirnelius valgome vienus, bet iš jų galima pagaminti gardžias salotas ar sriubas. Žirneliuose yra daug baltymų, skaidulų, vitaminų K ir C, mineralų (geležies, magnio, kalio). Taip pat jie turi antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti vėžio riziką. Žirneliai pasižymi mažu glikemijos indeksu, todėl padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Žirnelių salotos

Kaip pagaminti žirnelių salotas su kiaušiniais, sūriu ir šonine?

Iš pradžių kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite po šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Šaldytus žirnelius išvirkite puode ant garų ir perplaukite po šaltu vandeniu. Šviežius žirnelius irgi galite trumpai pavirti.

Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ją pakepinkite sausoje keptuvėje, kol lengai apskrus. Fermentinį sūrį smulkiai supjaustykite, svogūną, krapus irgi susmulkinkite. Inde sumaišykite visas salotų sudedamąsias dalis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Kiti salotų receptai su žirneliais:

Žirnelių salotų ingredientai

Receptai su žirneliais

Žirnelių salotos su sūriu

Žirnelių salotos su šonine

Salotos su kiaušiniais

Rausvasis svogūnas

Žirnelių salotos su kiaušiniais

Kiaušinių ir žirnelių mišrainė

Žirnelių salotos su kiaušiniais, sūriu ir šonine

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 319 kcal, angliavandenių 8,8 g, riebalų 20,6 g, baltymų 25,1 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

  • 200 g šaldytų ar šviežių žirnelių
  • 2 kiaušinių
  • 3 juostelių karštai ar šaltai rūkytos šoninės
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1/4 rausvojo svogūno
  • 2 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. šviežių krapų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Kiaušinius kietai išvirkite, juos atvėsinkite po šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
  2. Šaldytus žirnelius išvirkite puode ant garų ir perplaukite po šaltu vandeniu. Šviežius žirnelius irgi galite trumpai pavirti.
  3. Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ją pakepinkite sausoje keptuvėje, kol lengai apskrus.
  4. Fermentinį sūrį smulkiai supjaustykite, svogūną, krapus irgi susmulkinkite.
  5. Inde sumaišykite visas salotų sudedamąsias dalis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *