Skip to content

Pankolių salotos su apelsinais – gaivios, nekaloringos ir gurmaniškos

Pankolių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Pankolių salotos su apelsinais tiks tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ar rečiau ragaujamo. Šios salotos gaivios, turi mažai kalorijų, pasižymi subtiliu skoniu. Jas galima valgyti vienas ar derinti su lengvais mėsos ar žuvies patiekalais. Pankolis turi anyžių skonį, bet šiose salotose jį užgožia kiti ingredientai.

Pankolis yra ypač naudinga daržovė mūsų sveikatai. Dažniausiai iš jo gaminamos salotos, dedama į sriubas, troškinius, taip pat naudojami pankolio prieskoniai. Pankoliai mažina pilvo pūtimą, gerina virškinimą, jie turi antioksidantų, gali padėti mažinti uždegimą organizme. Šioje daržovėje yra daug vitamino C, kuris gali padėti stiprinti imuninę sistemą.

Pankolių salotos

Kokių reikės ingredientų pankolių salotoms su apelsinais?

  • Pankolio
  • Apelsino
  • Saliero stiebo
  • Salotų mišinio
  • Graikinių riešutų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos
  • Medaus
  • Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti pankolių salotas su apelsinais?

Susipjaustykite daržoves: salierą smulkiai supjaustykite, riešutus sukapokite ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Nupjaukite pankolio stiebą (jo nenaudokite), pankolį supjaustykite į 4 dalis, tada kiekvieną dalį labai plonai supjaustykite peiliu ar mandolina. Nupjaukite apelsino žievę, apelsiną peiliu perskirkite į skilteles, jas perpjaukite per pusę.

Sumaišykite padažo ingredientus. Dideliame inde sumaišykite salotas, pankolį, salierą, riešutus, supilkite padažą, išmaišykite. Sudėkite apelsino skilteles ir atsargiai išmaišykite.

Kiti gaivių salotų receptai:

Pankolių salotų gaminimas

Salieras

Apelsinas

Pankolis

Supjaustytas pankolis

Gaivios salotos su pankoliu

Pankolių salotos su apelsinu

Ką pagaminti iš pankolio?

Pankolių salotos su apelsinais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 120 kcal, angliavandenių 7,5 g, riebalų 10,1 g, baltymų 1,5 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • pankolio
  • apelsino
  • saliero stiebo
  • 70 g salotų mišinio (gražgarstės, žaliosios lapinės salotos, mažieji špinatai, sultenės ir pan.)
  • 20 g graikinių riešutų

Padažas:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • šviežios citrinos sulčių, 1 valg. š.
  • šviežio apelsino sulčių, 1 valg. š.
  • skysto medaus, 1 arbat. š.
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Salierą smulkiai supjaustykite, riešutus sukapokite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
  2. Nupjaukite pankolio stiebą (jo nenaudokite), pankolį supjaustykite į 4 dalis, tada kiekvieną dalį labai plonai supjaustykite peiliu ar mandolina.
  3. Nupjaukite apelsino žievę, apelsiną peiliu perskirkite į skilteles, jas perpjaukite per pusę.
  4. Sumaišykite padažo ingredientus.
  5. Dideliame inde sumaišykite salotas, pankolį, salierą, riešutus, supilkite padažą, išmaišykite. Sudėkite apelsino skilteles ir atsargiai išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *