Pankolių salotos su apelsinais tiks tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ar rečiau ragaujamo. Šios salotos gaivios, turi mažai kalorijų, pasižymi subtiliu skoniu. Jas galima valgyti vienas ar derinti su lengvais mėsos ar žuvies patiekalais. Pankolis turi anyžių skonį, bet šiose salotose jį užgožia kiti ingredientai.
Pankolis yra ypač naudinga daržovė mūsų sveikatai. Dažniausiai iš jo gaminamos salotos, dedama į sriubas, troškinius, taip pat naudojami pankolio prieskoniai. Pankoliai mažina pilvo pūtimą, gerina virškinimą, jie turi antioksidantų, gali padėti mažinti uždegimą organizme. Šioje daržovėje yra daug vitamino C, kuris gali padėti stiprinti imuninę sistemą.
Kokių reikės ingredientų pankolių salotoms su apelsinais?
- Pankolio
- Apelsino
- Saliero stiebo
- Salotų mišinio
- Graikinių riešutų
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos
- Medaus
- Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti pankolių salotas su apelsinais?
Susipjaustykite daržoves: salierą smulkiai supjaustykite, riešutus sukapokite ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Nupjaukite pankolio stiebą (jo nenaudokite), pankolį supjaustykite į 4 dalis, tada kiekvieną dalį labai plonai supjaustykite peiliu ar mandolina. Nupjaukite apelsino žievę, apelsiną peiliu perskirkite į skilteles, jas perpjaukite per pusę.
Sumaišykite padažo ingredientus. Dideliame inde sumaišykite salotas, pankolį, salierą, riešutus, supilkite padažą, išmaišykite. Sudėkite apelsino skilteles ir atsargiai išmaišykite.
Kiti gaivių salotų receptai:
- Gaivios salotos su žiediniu kopūstu, morkomis ir graikišku jogurtu
- Morkų salotos su obuoliais
- Agurkų salotos
Pankolių salotos su apelsinais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 120 kcal, angliavandenių 7,5 g, riebalų 10,1 g, baltymų 1,5 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- pankolio
- apelsino
- saliero stiebo
- 70 g salotų mišinio (gražgarstės, žaliosios lapinės salotos, mažieji špinatai, sultenės ir pan.)
- 20 g graikinių riešutų
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- šviežios citrinos sulčių, 1 valg. š.
- šviežio apelsino sulčių, 1 valg. š.
- skysto medaus, 1 arbat. š.
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Salierą smulkiai supjaustykite, riešutus sukapokite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Nupjaukite pankolio stiebą (jo nenaudokite), pankolį supjaustykite į 4 dalis, tada kiekvieną dalį labai plonai supjaustykite peiliu ar mandolina.
- Nupjaukite apelsino žievę, apelsiną peiliu perskirkite į skilteles, jas perpjaukite per pusę.
- Sumaišykite padažo ingredientus.
- Dideliame inde sumaišykite salotas, pankolį, salierą, riešutus, supilkite padažą, išmaišykite. Sudėkite apelsino skilteles ir atsargiai išmaišykite.