„Mimoza“ salotos gali būti jūsų šventinio stalo pažiba. Jeigu nesate ragavę šių sluoksniuotų salotų, tikrai siūlome jas pasigaminti. Garantuojame, kad neteks nusivilti. Man šios salotos yra tikras atradimas. Nors nesu didelė gerbėja salotų su tunu, bet „Mimozoje“ ryškų tuno skonį užgožia kiti produktai ir jis jaučiamas tik subtiliai. Į šias salotas įdėjau truputį poro. Jis pridavė puikų skonį salotoms. Vietoj jo galima naudoti ir šviežią ar pamarinuotą raudonąjį svogūną.
Salotas sluoksniavau apvalioje formoje. Jeigu jos neturite, galite sluoksniuoti į aukštesnį stiklinį indą. Šių salotų skonis labiausiai atsiskleidžia, kai jos pastovi per naktį šaldytuve. Ilgiau pastovėjusios „Mimoza“ salotos būna gana tvirtos, tad jas galima atpjauti kaip tortą.
Kaip pagaminti „Mimoza salotas“?
Nenuluptas bulves ir morkas išverdame. Daržovės išvirusios, kai į jas lengva įsmeigti peiliu. Daržoves atvėsiname, nulupame. Atskirai išverdame kiaušinius.
Pasiruošiame salotų produktus: bulves, morkas ir sūrį sutarkuojame burokine tarka. Atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus. Juos sutarkuojame smulkia tarka. Nusunkiame tuno sultis.
Sluoksniuojame salotas: ant lėkštės uždedame 12 cm skersmens apvalią formą be dugno. Kiekvieną sluoksnį paspaudžiame į apačią. 1 sluoksnis: bulvės, druska, juodieji pipirai, majonezas. 2 sluoksnis: tunas, majonezas, porai. 3 sluoksnis: sūris, juodieji pipirai. 4 sluoksnis: morkos, majonezas, druska, juodieji pipirai. 5 sluoksnis: kiaušinių baltymai, majonezas. 6 sluoksnis: kiaušinių tryniai, krapai
Salotas dedame į šaldytuvą bent 30 minučių. Atsargiai nuimame formos šonus.
Kiti sluoksniuotų salotų receptai:
„Mimoza“ salotos
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 620 kcal, angliavandenių 24,7 g, riebalų 46,3 g, baltymų 25,8 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Jums reikės:
- 3 (apie 150 g) nedidelių bulvių
- 2 (apie 150 g) vidutinio dydžio morkų
- 1 mažos skardinės (80 g) tuno savose sultyse
- 2 kiaušinių
- 50 g fermentinio sūrio
- nedidelio gabaliuko šviesiosios poro dalies
- 5–6 valg. š. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
Gaminimas:
- Nenuluptas bulves ir morkas išverdame. Daržovės išvirusios, kai į jas lengva įsmeigti peiliu. Daržoves atvėsiname, nulupame. Atskirai išverdame kiaušinius.
- Pasiruošiame salotų produktus: bulves, morkas ir sūrį sutarkuojame burokine tarka. Atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus. Juos sutarkuojame smulkia tarka. Nusunkiame tuno sultis. Porą smulkiai supjaustome.
- Sluoksniuojame salotas: ant lėkštės uždedame 12 cm skersmens apvalią formą be dugno. Kiekvieną sluoksnį paspaudžiame į apačią.
- 1 sluoksnis: bulvės, druska, juodieji pipirai, majonezo sluoksnis
2 sluoksnis: tunas, majonezas, porai
3 sluoksnis: sūris, juodieji pipirai
4 sluoksnis: morkos, majonezas, druska, juodieji pipirai
5 sluoksnis: kiaušinių baltymai, majonezas
6 sluoksnis: kiaušinių tryniai, krapai
5. Salotas dedame į šaldytuvą bent 30 minučių. Atsargiai nuimame formos šonus.