Silkė pataluose su burokėliais yra patiekalas, bet kurio daugelis neįsivaizduoja Kalėdų ar Naujųjų metų. Mes siūlome silkę pataluose pasigaminti kiek kitaip – patiekite ją stiklinėse po vieną porciją. Stiklinės atrodo gražiai, estetiškai ir tikrai pupuoš jūsų šventinį stalą. Jeigu norite sveikesnio šio patiekalo varianto, galite majonezą maišyti su graikišku jogurtu ar majonezu. Daržoves galite arba smulkiai supjaustyti, arba sutarkuoti burokine tarka.
Silkę pataluose dažniausiai gaminu su silkių filė aliejuje. Visada renkuosi kuo labiau kokybišką, be nereikalingų priedų. Silkė yra viena vertingiausių žuvų: turi daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos širdies ir kraujagyslių veiklai, atminčiai. Silkė yra puikus baltymų šaltinis, taip pat joje yra daug vitamino D, B12, seleno, jodo, fosforo ir kalcio.
Kaip pagaminti silkę su burokėliais?
Daržovės: išvirkite neluptas morkas, bulves. Atskirai išvirkite burokėlius arba galite naudoti jau išvirtus ir supakuotus vakuume. Kietai išvirkite kiaušinius. Visas daržoves labai smulkiai supjaustykite. Kiaušinius sutarkuokite burokine tarka. Silkę smulkiai supjaustykite, sumaišykite su svogūnu.
Sluoksniavimas: dėkite bulves, uždėkite majonezo sluoksnį ir jį tolygiai paskirstykite, tada uždėkite morkas, pabarstykite druska, pipirais, uždėkite majonezo. Tada silkę, burokėlius, majonezo sluoksnį, kiaušinius, užberkite druskos, pipirų. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Salotos ir mišrainės su žuvimi:
Silkė pataluose su burokėliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 377 kcal, angliavandenių 16,4 g, riebalų 28,8 g, baltymų 12,8 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.
Jums reikės:
- 3 juostelių marinuotos silkės filė
- 2 vidutinio dydžio burokėlių
- 3 vidutinio dydžio bulvių
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 raudonojo svogūno
- 3 kiaušinių
- 6–8 valg. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- petražolių, papuošimui
Gaminimas:
- Išvirkite neluptas morkas, bulves. Atskirai išvirkite burokėlius arba galite naudoti jau išvirtus ir supakuotus vakuume. Kietai išvirkite kiaušinius.
- Visas daržoves labai smulkiai supjaustykite. Kiaušinius sutarkuokite burokine tarka. Silkę smulkiai supjaustykite, sumaišykite su svogūnu.
- Stiklinėse sluoksniuokite daržoves: dėkite bulves, uždėkite majonezo sluoksnį ir jį tolygiai paskirstykite, tada uždėkite morkas, pabarstykite druska, pipirais, uždėkite majonezo. Tada silkę, burokėlius, majonezo sluoksnį, kiaušinius, užberkite druskos, pipirų. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Silkę pataluose bent valandai padėkite į šaldytuvą.