Skip to content

Burokėlių salotos su aliejumi: tiks prie visų patiekalų

Burokėlių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios burokėlių salotos paprastai ir greitai pagaminamos, tinka prie pačių įvairiausių patiekalų. Galite jas patiekti su mėsos ar žuvies patiekalais, taip pat jos skanios ir vienos. Šių salotų privalumas toks, kad joms pagaminti reikia tik keletos produktų. Burokėlius galite išsivirti patys arba virtų burokėlių galite įsigyti prekybos centruose.

Burokėlius verta įtraukti į savo mitybą, nes juose yra daug naudingų maisto medžiagų ir antioksidantų. Burokėliai gali padėti stiprinti imuninę sistemą, padeda palaikyti sveikas kepenis, virškinimo sistemą, gerina smegenų veiklą.

Burokėlių salotos

Reikalingi produktai:

  • Virti burokėliai
  • Svogūnas
  • Krapai
  • Obuolių actas
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska, juodieji pipirai

Kaip pagaminti burokėlių salotas?

Burokėliai: sutarkuojame šiaudeliais arba su burokine tarka.

Svogūnas: jį supjaustome plonais pusžiedžiais ir dar perpjauname per pusę. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant neaukštos–vidutinės kaitros. Sudedame svogūną ir jį pakepiname apie 6–7 minutes. Jis turėtų būti truputį auksinės spalvos. Užberiame druskos ir išmaišome.

Burokėlių salotos: dideliame inde sumaišome burokėlius, svogūnus, įpilame obuolių acto, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įberiame pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

    Kiti salotų receptai su burokėliais:

    Virti burokėliai

    Burokėlių salotų produktai

    Kepti svogūnai

    Burokėlių salotos su svogūnais

    Virtų burokėlių salotos

    Burokėlių salotos su aliejumi

    Burokėlių salotos

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 95 kcal, angliavandenių 8,1 g, riebalų 6,9 g, baltymų 1,3 g
    • Paruošimo laikas: 15 min.

    Jums reikės:

    • 250 g virtų burokėlių
    • 1 svogūno
    • šakelės krapų, susmulkintų
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
    • 1 arbat. š. obuolių acto
    • šlakelio alyvuogių aliejaus

    Gaminimas:

    1. Virtus burokėlius sutarkuojame šiaudeliais arba su burokine tarka.
    2. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais ir dar perpjauname per pusę.
    3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant neaukštos–vidutinės kaitros. Sudedame svogūną ir jį pakepiname apie 6–7 minutes. Jis turėtų būti truputį auksinės spalvos. Užberiame druskos ir išmaišome.
    4. Dideliame inde sumaišome burokėlius, svogūnus, įpilame obuolių acto, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įberiame pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *