Šios burokėlių salotos su feta – greitas ir sveikas pasirinkimas jūsų pietums ar vakarienei. Taip pat šios salotos yra sočios ir maistingos. Jas gaminome su virtais burokėliais, gražgarstėmis, fetos sūriu, graikiniais riešutais, o padažas iš alyvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto bei medaus.
Burokėliai ir feta puikiai dera tarpusavyje – saldumas ir sūrumas sukuria nepakartojamą skonių kontrastą. Tad jeigu dar nesate atradę šio derinio, tikrai turite išandyti šias salotas.
Burokėliai yra ypač naudingi mūsų sveikatai. Nors dažniausiai minima neapdorotų burokėlių nauda, bet virti burokėliai irgi išsaugo naudingąsias savo savybes. Ši daržovė pasižymi B grupės vitaminų gausa, joje yra folio rūgšties, vitamino C, mangano, magnio, vario, kalio, cinko bei jodo. Tad burokėliai tinka žmonėms, turintiems mažą hemoglobino kiekį kraujyje. Jie gerina kepenų veiklą, valo toksinus. Burokėliuose yra antioksidantų, kurie kovoja organizme su laisvaisiais radikalais. Pastarieji skatina lėtinių ligų, vėžio atsiradimą. Taip pat ši daržovė gerina virškinimą, gali padėti reguliuoti kraujo spaudimą, mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Kaip pagaminti burokėlių salotas su feta?
Iš pradžių indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Tada burokėlius ir fetą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Į lėkštę dėkite: gražgarstes, tada burokėlius, fetą, apibarstykite riešutais, petražolėmis, užpilkite padažu, viską atsargiai išmaišykite. Patiekite su paskrudintu batonu.
Burokėlių salotos su feta
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 552 kcal, angliavandenių 32,6 g, riebalų 42,6 g, baltymų 12,6 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 250 g virtų burokėlių
- 125 g fetos
- 4 saujos gražgarsčių
- 3 valg. š. graikinių riešutų
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
Padažas:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. raudonojo vyno acto
- 2 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Burokėlius ir fetą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Riešutus stambiai sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Į lėkštę dėkite: gražgarstes, tada burokėlius, fetą, apibarstykite riešutais, petražolėmis, užpilkite padažu, viską atsargiai išmaišykite.