Coleslaw salotos tinka prie įvairių mėsos patiekalų, sumuštinių, taip jos dažnai patiekiamos kartu su mėsainiais. Įprastai šios salotos gaminamos iš kopūsto, morkos ir kreminio padažo. Coleslaw salotos yra gaivios, gardžios, jose yra daug vitaminų ir naudingų medžiagų mūsų organizmui. Gamindami salotas, naudojome baltagūžį kopūstą, taip pat raudonąjį, kuris suteikė ir gražią spalvą, ir šias salotas padarė dar sveikesnes. Taip pat galite naudoti šviežią kopūstą – jis ypač tinka vasaros metu. Su šiuo kopūstu pagamintos salotos bus ne tokios traškios, tad majonezo naudokite mažiau.
Coleslaw salotos yra populiarios visame pasaulyje. Teigiama, kad jos atsirado XIX amžiuje, kai olandų imigrantai jas pradėjo gaminti Amerikoje. Pavadinimas „coleslaw“ kilęs iš olandiško žodžio „koolsla“, kuris reiškia „kopūstų salotos“ („kool“ – kopūstas, „sla“ – salotos). Nors dažniausiai gaminamas šių salotų klasikinis variantas su kopūstu, morkomis, majonezu, actu, bet taip pat populiarios ir coleslaw salotos su aliejaus ir acto padažu.
Kaip pagaminti coleslaw salotas?
Daržovės: kopūstus smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka.
Padažas: atskirame indelyje sumaišome majonezą, obuolių actą, garstyčias, druską, juoduosius pipirus.
Salotos: į didelį indą sudedame daržoves, sumaišome su padažu. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Geriausia leisti salotoms pastovėti apie valandą šaldytuve.
Kitų salotų receptai su kopūstais:
- Salotos su kumpiu, kopūstu ir kukurūzais
- Kopūstų salotos su paprika
- Kopūstų salotos su majonezu, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Coleslaw salotos su kopūstais ir morkomis
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 215 kcal, angliavandenių 12,3 g, riebalų 18,1 g, baltymų 2,3 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 2 st. kopūsto
- 1/2 st. raudonojo kopūsto
- 1/2 st. morkų (1 nedidelės morkos)
- 3 valg. majonezo
- 1/2 arbat. š. obuolių acto
- 1/3 arbat. š. garstyčių
- žiupsnelio cukraus (nebūtinai)
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kopūstus smulkiai supjaustome su peiliu ar mandolina, morką sutarkuojame burokine tarka.
- Atskirame indelyje sumaišome majonezą, obuolių actą, garstyčias, druską, juoduosius pipirus.
- Į didelį indą sudedame daržoves, sumaišome su padažu. Paragaujame, ar nieko netrūksta. Geriausia leisti salotoms pastovėti apie valandą šaldytuve.
Stiklinės talpa 250 ml