Šios cukinijos salotos yra ne tik gardžios, bet ir lengvai pagaminamos. Cukiniją kepėme orkaitėje, tad salotas galima patiekti tiek šiltas, tiek šaltas. Taip pat salotas gaminome su graikiškų salotu sūriu (vietoj jo galima naudoti fetos sūrį), konservuotais kukurūzais, pakepintomis saulėgrąžomis, rukola.
Cukinija yra universali daržovė, nes iš jos galima pagaminti daugybę patiekalų. Iš jos galima kepti blynus, gaminti sriubas, troškinius. Nors cukinijos salotoms naudojamos kiek rečiau, bet tikrai rekomenduojame išbandyti mūsų siūlomą receptą. Tik reikia cukinijos neperkepti, ji turi būti suminkštėjusi, bet dar išlaikanti savo formą.
Kaip pagaminti šias cukinijos salotas?
Iš pradžių cukiniją supjaustykite griežinėliais. Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Cukiniją apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, baziliku, česnakų granulėmis.
Kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. su ventiliatoriaus funkcija. Cukinija turi būti suminkštėjusi, bet dar puikiai išlaikanti savo formą.
Sumaišykite visus padažo ingredientus. Saulėgrąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, cukiniją, konservuotus kukurūzus, salotų sūrį, užberkite saulėgrąžų, apšlakstykite padažu.
Cukinijos salotos
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 305 kcal, angliavandenių 11,5 g, riebalų 24,5 g, baltymų 12,4 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
- 1 jaunos cukinijos
- kelių saujų gražgarstės
- 4 valg. š. konservuotų kukurūzų
- 100 g graikiško salotų sūrio, supjaustyto kubeliais
- 2 valg. š. saulėgražų sėklų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1/3 arbat. š. džiovintų bazilikų
- 1/3 arbat. š. česnakų granulių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- 1 arbat. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Cukiniją apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, baziliku, česnakų granulėmis.
- Kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. su ventiliatoriaus funkcija. Cukinija turi būti suminkštėjusi, bet dar puikiai išlaikanti savo formą.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus. Saulėgrąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, cukiniją, konservuotus kukurūzus, salotų sūrį, užberkite saulėgrąžų, apšlakstykite padažu.