Skip to content

Cukinijos salotos su graikišku salotų sūriu, kukurūzais

Cukinijos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios cukinijos salotos yra ne tik gardžios, bet ir lengvai pagaminamos. Cukiniją kepėme orkaitėje, tad salotas galima patiekti tiek šiltas, tiek šaltas. Taip pat salotas gaminome su graikiškų salotu sūriu (vietoj jo galima naudoti fetos sūrį), konservuotais kukurūzais, pakepintomis saulėgrąžomis, rukola.

Cukinija yra universali daržovė, nes iš jos galima pagaminti daugybę patiekalų. Iš jos galima kepti blynus, gaminti sriubas, troškinius. Nors cukinijos salotoms naudojamos kiek rečiau, bet tikrai rekomenduojame išbandyti mūsų siūlomą receptą. Tik reikia cukinijos neperkepti, ji turi būti suminkštėjusi, bet dar išlaikanti savo formą.

Cukinijos salotos

Kaip pagaminti šias cukinijos salotas?

Iš pradžių cukiniją supjaustykite griežinėliais. Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Cukiniją apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, baziliku, česnakų granulėmis.

Kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. su ventiliatoriaus funkcija. Cukinija turi būti suminkštėjusi, bet dar puikiai išlaikanti savo formą.

Sumaišykite visus padažo ingredientus. Saulėgrąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, cukiniją, konservuotus kukurūzus, salotų sūrį, užberkite saulėgrąžų, apšlakstykite padažu.

Receptai su cukinija

Cukinija orkaitėje

Cukinijos salotų ingredientai

Jaunų cukinijų salotos

Salotos su cukinija

Karštos cukinijų salotos

Cukinijos salotos

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 305 kcal, angliavandenių 11,5 g, riebalų 24,5 g, baltymų 12,4 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

  • 1 jaunos cukinijos
  • kelių saujų gražgarstės
  • 4 valg. š. konservuotų kukurūzų
  • 100 g graikiško salotų sūrio, supjaustyto kubeliais
  • 2 valg. š. saulėgražų sėklų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1/3 arbat. š. džiovintų bazilikų
  • 1/3 arbat. š. česnakų granulių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Padažas:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Cukiniją apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, baziliku, česnakų granulėmis.
  2. Kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. su ventiliatoriaus funkcija. Cukinija turi būti suminkštėjusi, bet dar puikiai išlaikanti savo formą.
  3. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Saulėgrąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje.
  4. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite gražgarstes, cukiniją, konservuotus kukurūzus, salotų sūrį, užberkite saulėgrąžų, apšlakstykite padažu.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *