Šios daržovių salotos tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gaminome su baklažanu, cukinija, paprika, vyšniniais pomidorais, svogūnu. Viską kepėme orkaitėje, todėl šios daržovių salotos skaniausios dar šiltos, bet puikiai tinka valgyti ir šaltas. Svarbu neperkepti daržovių – jos turi būti minkštos, bet dar išlaikančios savo formą.
Kaip pagaminti daržovių salotas?
Cukiniją supjaustykite ne visai plonais griežinėliais, papriką – nedideliais gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais. Baklažaną supjaustykite ne visai plonais kubeliais. Inde apibarstykite žiupsniu druskos, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Baklažanas turėtų išskirti skystį, jį nusausinkite popieriniais rankluosčiais.
Daržoves sudėkite į kepimo skardą (išskyrus pomidorus), apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir kepkite 180 °C laipsnių kaitroje apie 25 min. Kai daržovės bus minkštos, bet dar išlaikys savo formą, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3–4 min. ar kol pomidorai truputį suminkštės. Daržoves perkelkite į dubenį, sumaišykite padažo ingredientus, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Apibarstykite krapais, sezamų sėklomis.
Kiti daržovių salotų receptai:
- Cukinijos salotos su graikišku salotų sūriu, kukurūzais
- Morkų salotos su obuoliais – gaivios ir gardžios
- Avokadų salotos su pomidorais ir agurkais – paprastos ir gaivios
- Gaivios salotos su salierais, obuoliais ir morkomis
Daržovių salotos, keptos orkaitėje
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 117 kcal, angliavandenių 10,5 g, riebalų 3,8 g, baltymų 2,9 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Jums reikės:
- Jaunos cukinijos
- Baklažano
- Saldžiosios pailgos paprikos
- 200 g vyšninių pomidorų
- 1/2 svogūno
- saujelės susmulkintų krapų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbat. džiovintų bazilikų
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos
- 1/3 arbat. š. smulkių česnakų granulių
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- sezamų sėklų
Padažas:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 valg. š. obuolių acto
- 1 arbat. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Cukiniją supjaustykite ne visai plonais griežinėliais, papriką – nedideliais gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.
- Baklažaną supjaustykite ne visai plonais kubeliais. Inde apibarstykite žiupsniu druskos, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Baklažanas turėtų išskirti skystį, jį nusausinkite popieriniais rankluosčiais.
- Daržoves sudėkite į kepimo skardą (išskyrus pomidorus), apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir kepkite 180 °C laipsnių kaitroje apie 25 min. Kai daržovės bus minkštos, bet dar išlaikys savo formą, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3–4 min. ar kol pomidorai truputį suminkštės.
- Daržoves perkelkite į dubenį, sumaišykite padažo ingredientus, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Apibarstykite krapais, sezamų sėklomis.