Skip to content

Daržovių salotos, keptos orkaitėje: puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų

Daržovių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios daržovių salotos tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gaminome su baklažanu, cukinija, paprika, vyšniniais pomidorais, svogūnu. Viską kepėme orkaitėje, todėl šios daržovių salotos skaniausios dar šiltos, bet puikiai tinka valgyti ir šaltas. Svarbu neperkepti daržovių – jos turi būti minkštos, bet dar išlaikančios savo formą.

Daržovių salotos

Kaip pagaminti daržovių salotas?

Cukiniją supjaustykite ne visai plonais griežinėliais, papriką – nedideliais gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais. Baklažaną supjaustykite ne visai plonais kubeliais. Inde apibarstykite žiupsniu druskos, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Baklažanas turėtų išskirti skystį, jį nusausinkite popieriniais rankluosčiais.

Daržoves sudėkite į kepimo skardą (išskyrus pomidorus), apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir kepkite 180 °C laipsnių kaitroje apie 25 min. Kai daržovės bus minkštos, bet dar išlaikys savo formą, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3–4 min. ar kol pomidorai truputį suminkštės. Daržoves perkelkite į dubenį, sumaišykite padažo ingredientus, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Apibarstykite krapais, sezamų sėklomis.

Kiti daržovių salotų receptai:

Daržovių salotų gaminimas

Baklažanai

Daržovių salotos orkaitėje

Daržovių salotos proe mėsos

Keptų daržovių salotos

Baklažanų salotos

Daržovių salotos, keptos orkaitėje

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 117 kcal, angliavandenių 10,5 g, riebalų 3,8 g, baltymų 2,9 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Jums reikės:

  • Jaunos cukinijos
  • Baklažano
  • Saldžiosios pailgos paprikos
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 svogūno
  • saujelės susmulkintų krapų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbat. džiovintų bazilikų
  • 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos
  • 1/3 arbat. š. smulkių česnakų granulių
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • sezamų sėklų

Padažas:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 valg. š. obuolių acto
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Cukiniją supjaustykite ne visai plonais griežinėliais, papriką – nedideliais gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.
  2. Baklažaną supjaustykite ne visai plonais kubeliais. Inde apibarstykite žiupsniu druskos, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min. Baklažanas turėtų išskirti skystį, jį nusausinkite popieriniais rankluosčiais.
  3. Daržoves sudėkite į kepimo skardą (išskyrus pomidorus), apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir kepkite 180 °C laipsnių kaitroje apie 25 min. Kai daržovės bus minkštos, bet dar išlaikys savo formą, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3–4 min. ar kol pomidorai truputį suminkštės.
  4. Daržoves perkelkite į dubenį, sumaišykite padažo ingredientus, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Apibarstykite krapais, sezamų sėklomis.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *