Šios gaivios salotos su žiediniu kopūstu yra greitai paruošiamos, maistingos, su daug vitaminų, tiks ir tiems, kurie sveikai maitinasi. Gaminome jas su morkomis, salieru, migdolais, graikišku jogurtu. Šios salotos turi visai mažai kalorijų, tad jų galima valgyti tiek, kiek telpa. Žiedinį kopūstą tik nuplikėme karštu vandeniu: jis buvo traškus, bet ne per daug. Salotas galima gaminti tiek su visiškai neapdorotu kopūstu, tiek su virtu. Vietoj migdolų galite naudoti saulėgražų sėklas.
Žiedinis kopūstas turi daug maistingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminus C, K, B6, folio rūgštį, taip pat jame yra magnio, kalio, fosforo, skaidulų ir antioksidantų. Šis kopūstas dėl didelio skaidulų kiekio padeda virškinimui, palaiko žarnyno sveikatą, skatina sveikų bakterijų augimą žarnyne. Antioksidantai padeda sumažinti uždegimą organizme. Žiedinis kopūstas gali būti naudingas tiems, kurie meta svorį.
Žiedinį kopūstą galima valgyti žalią, virtą, keptą ar marinuotą. Iš jo galima gaminti tradicinius patiekalus, tokius kaip salotos, sriuba ar troškiniai. Taip pat iš žiedinio kopūsto gali būti gaminami picos pagrindai, ryžiai.
Kaip pagaminti šias gaivias salotas su žiediniu kopūstu?
Morką sutarkuokite, salierą smulkiai supjaustykite. Riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Žiedinį kopūstą įdėkite į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Taip palaikykite kelias minutes, tada perplaukite po šaltu vandeniu.
Tada peiliu atskirkite nedidelius žiedynėlius. Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientus, sumaišykite su graikišku jogurtu.
Kiti salotų receptai su kopūstais:
- Kopūstų salotos su paprika
- Pekino kopūsto salotos
- Kopūstų salotos su majonezu, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Gaivios salotos su žiediniu kopūstu, morkomis ir graikišku jogurtu
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 63 kcal, angliavandenių 6,7 g, riebalų 3,1 g, baltymų 3,7 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1 nedidelio žiedinio kopūsto
- 1 saliero stiebo
- 1/2 morkos
- 3 valg. š. graikiško jogurto
- saujos migdolų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- skiltelės česnako ar maltų česnakų granulių
Gaminimas:
- Morką sutarkuokite, salierą smulkiai supjaustykite. Riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Žiedinį kopūstą įdėkite į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Taip palaikykite kelias minutes, tada perplaukite po šaltu vandeniu.
- Peiliu atskirkite nedidelius žiedynėlius. Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientus, sumaišykite su graikišku jogurtu.