Skip to content

Grikių salotos su daržovėmis ir fetos sūriu – sočios ir paprastai pagaminamos

Grikių salotos su avinžirniais
Pasidalinkite su draugais:

Šios grikių salotos su daržovėmis ir fetos sūriu yra sočios, lengvai pagaminamos ir puikiai tiks į jūsų pietų dėžutę. Jos bus gardžios bent kelias dienas. Mes šias salotas gaminome su daržovėmis, kurias radome šaldytuve. Tinka pačios įvairiausios daržovės: pomidorai, agurkai, morkos, švieži kopūstai, konservuoti kukurūzai, paprika ir pan. Taip pat salotas gaminome su avinžirniais – jie yra puikūs augalinės kilmės baltymai.

Grikiai yra išties universalios kruopos – juos galima dėti į salotas, sriubas ar troškinius. Taip pat jie yra maistingi, naudingi mūsų organizmui. Grikiuose nėra glitimo, jie yra vienas geriausių maistinių skaidulų šaltinių, nekelia gliukozės kiekio kraujyje, padeda virškinimui.

Grikių salotos

Kaip pagaminti šias grikių salotas su daržovėmis ir fetos sūriu?

Iš pradžių išsivirkite grikius, juos atvėsinkite. Visas daržoves smulkiai supjaustykite, sumaišykite visus padažo ingredientus. Dideliame inde sumaišykite grikius, daržoves, užpilkite padažu, viską gerai išmaišykite, sudėkite fetos sūrį ir vėl viską išmaišykite.

Panašios salotos:

Grikių salotų ingredientai

Sočios grikių salotos

Grikių salotos su daržovėmis

Grikių salotos su feta

Grikių salotos su avinžirniais

Salotos su grikiais

Grikių salotos su daržovėmis ir fetos sūriu

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 247 kcal, angliavandenių 32,1 g, riebalų 8,6 g, baltymų 7,7 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

  • 100 g grikių
  • 75 g fetos sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais
  • 1/2 (120 g) skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1/2 saldžiosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1/4 ilgavaisio agurko, smulkiai supjaustyto
  • 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 valg. š. konservuotų kukurūzų
  • 80 g vyšninių pomidorų, perpjautų į dvi dalis
  • 1/2 morkos, sutarkuotos burokine tarka
  • 1/2 st. šviežio kopūsto, smulkiai supjaustyto
  • 1 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų

Padažas:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • 1/2 valg. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Grikius išvirkite, atvėsinkite. Visas daržoves smulkiai supjaustykite, sumaišykite visus padažo ingredientus.
  2. Dideliame inde sumaišykite grikius, daržoves, užpilkite padažu, viską gerai išmaišykite, sudėkite fetos sūrį ir vėl viską išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *