Skip to content

Keptų burokėlių salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis

Keptų burokėlių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios keptų burokėlių salotos puikiai dera su keptomis kriaušėmis, pelėsiniu sūriu, graikiniais riešutais ir špinatais. Jas pagaminsite greitai ir paprastai, o galėsite mėgautis skoniais, kurie ypač dera tarpusavyje. Šios burokėlių salotos yra sočios, maistingos, puikiai tiks pietums.

Naudojome pirktinius virtus burokėlius, kuriuos trumpai pakepinome keptuvėje. Vietoj pelėsinio sūrio puikiai tinka brie ar fetos sūriai. Kriaušę geriau rinktis kietesnę, ne visai minkštą. Špinatus galite keisti gražgarstėmis.

Keptų burokėlių salotos

Kaip pagaminti šias burokėlių salotas su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis?

Susipjaustykite salotų sudedamąsias dalis: kriaušę supjaustykite skiltelėmis, burokėlį nedideliais kubeliais, sukapokite riešutus, supjaustykite sūrį.

Tada keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite burokėlį, užberkite druskos, juodųjų pipirų. Išimkite iš keptuvės. Sausoje keptuvėje pakepinkite kriaušę, kol lengvai apskrus, kepdami galite įpilti truputį vandens. Išimkite kriaušes. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus.

Sumaišykite padažo ingredientus. Į lėkštę dėkite špinatus, burokėlius, kriaušę, riešutusm sūrį, užpilkite padažu.

Kiti burokėlių salotų receptai:

Keptų burokėlių salotų gaminimas

Kepti burokėliai

Keptos kriaušės

Graikiniai riešutai

Pelėsinis sūris

Salotos su špinatais

Skanio burokėlių salotos

Burokėlių kriaušių salotos

Keptų burokėlių salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 568 kcal, angliavandenių 30,0 g, riebalų 44,9 g, baltymų 15,3 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 1 didesnio virto burokėlio
  • 1 nedidelės kriaušės
  • 70 g mažų špinatų
  • 30 g graikinių riešutų
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Padažas:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. Modenos balzaminio acto
  • 1 valg. š skysto medaus
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Kriaušę supjaustykite skiltelėmis, burokėlį nedideliais kubeliais, sukapokite riešutus, supjaustykite sūrį.
  2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite burokėlį, užberkite druskos, juodųjų pipirų. Išimkite iš keptuvės.
  3. Sausoje keptuvėje pakepinkite kriaušę, kol lengvai apskrus, kepdami galite įpilti truputį vandens.
  4. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus.
  5. Sumaišykite padažo ingredientus.
  6. Į lėkštę dėkite špinatus, burokėlius, kriaušę, riešutusm sūrį, užpilkite padažu.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *