Krabų lazdelių salotos su ryžiais – gardžios ir niekada neatsibostančios. Jos daugeliui sukelia malonius prisiminimus iš vaikystės ar švenčių su šeima. Šios salotos jau tapusios tradiciniu lietuvių patiekalu, kuris yra populiarus ir šiomis dienomis. Krabų lazdelių salotas galite valgyti tiek per šventinį laikotarpį, tiek paprastą dieną. Šis receptas yra visiškai klasikinis, o tokias salotas gamina ir mano mama, močiutė.
Krabų lazdelės – dažniausiai gaminamos iš surimio, t. y. baltos žuvies faršo (gali būti naudojamos menkės, lydekos). Krabų mėsos jose nebūna, tik skonis ir tekstūra primena krabą. Norint išgauti malonų skonį, dedami įvairūs priedai. Kuo krabų lazdelės brangesnės, tuo jų sudėtis bus sveikatai palankesnė.

Kaip pagaminti krabų lazdelių salotas?
Ryžiai: išverdame, juos sudedame į kiaurasamtį ir perplauname po šaltu vandeniu. Paliekame atvėsti.
Krabų lazdelės: jas smulkiai supjaustome.
Agurkas: jį perpjauname per pusę ir išskobiame jo minkštąją dalį (jos nenaudojame). Agurką smulkiai supjaustome.
Salotos: dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, įberiame pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.
Kitos salotos su krabų lazdelėmis:




Krabų lazdelių salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 180 kcal, angliavandenių 29,8 g, riebalų 3,5 g, baltymų 7,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
- 100 g ilgagrūdžių ryžių
- 150 g krabų lazdelių
- 1 (150 g) mažos skardinės konservuotų kukurūzų
- 1/3 ilgavaisio agurko ar 1 trumpavaisio agurko
- 2–3 valg. š. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Išverdame ryžius, juos sudedame į kiaurasamtį ir perplauname po šaltu vandeniu. Paliekame atvėsti.
- Smulkiai supjaustome krabų lazdeles. Agurką perpjauname per pusę ir išskobiame jo minkštąją dalį (jos nenaudojame). Agurką smulkiai supjaustome.
- Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus, įberiame pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.