Šios lęšių salotos gali būti kaip sotus ir maistingas pagrindinis patiekalas, o skaniausia jas valgyti dar šiltas. Naudojome konservuotus ruduosius lęšius, morkas, salierą, cukiniją, o patiekėme su pakepintu varškės sūriu. Vietoj jo galite naudoti ir halumio sūrį.
Geriausia daržoves pjaustyti kuo smulkiau, nes morkos gana ilgai troškinasi. Jas galite ir sutarkuoti, tokiu atveju šį patiekalą pagaminsite dar greičiau.
Nors dažniausiai iš lęšių gaminamos sriubos, troškiniai, bet jie puikiai tinka ir salotoms. Jų galite išsivirti patys, bet puikiai tiks ir konservuoti lęšiai. Tokiu atveju lęšių salotas pagaminsite išties greitai. Primename, kad lęšius verta įtraukti į savo mitybą, nes juose yra daug augalinės kilmės baltymų, skaidulų, sudėtinių angliavandenių, geležies, magnio, antioksidantų.
Kaip pagaminti šias lęšių salotas su daržovėmis ir keptu varškės sūriu?
Susipjaustykite daržoves: morką, cukiniją, salierą ir svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, morką, salierą ir pakepinkite 4–5 min. Tada sumažinkite ugnį, galite įpilti šlakelį vandens ir troškinkite dar 6–7 min. ar kol morkos suminkštės.
Tada į keptuvę suberkite cukinijos gabaliukus ir dar patroškinkite keletą minučių ar kol cukinija suminkštės, bet dar išlaikys savo formą.
Suberkite nusunktus lęšius, indelyje sumaišykite padažo ingredientus. Išjunkite kaitrą, supilkite padažą, viską išmaišykite.Kitoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus, taip pat varškės sūrį (tą galite daryti sausoje keptuvėje ar su šlakeliu aliejaus), kol lengvai apskrus.
Lęšių salotos su daržovėmis ir keptu varškės sūriu
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 474 kcal, angliavandenių 42,1 g, riebalų 24,7 g, baltymų 24,6 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
- 1 skardinės (grynojo kiekio 240 g) konservuotų rudųjų lęšių
- 1 didesnės morkos
- 1 saliero stiebo
- 1/4 jaunos mažos cukinijos
- 1/2 svogūno
- 2 valg. š. graikinių riešutų, sukapotų
- šlakelio aliejaus kepimui
- 100 g varškės sūrio (puikiai tiks „Žagarės“)
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. Modenos balzaminio acto
- 1/2 valg. š. skysto medaus
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. kumino
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Morką, cukiniją, salierą ir svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, morką, salierą ir pakepinkite 4–5 min. Tada sumažinkite ugnį, galite įpilti šlakelį vandens ir troškinkite dar 6–7 min. ar kol morkos suminkštės.
- Į keptuvę suberkite cukinijos gabaliukus ir dar patroškinkite keletą minučių ar kol cukinija suminkštės, bet dar išlaikys savo formą.
- Suberkite nusunktus lęšius, indelyje sumaišykite padažo ingredientus. Išjunkite kaitrą, supilkite padažą, viską išmaišykite.
- Kitoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus, taip pat varškės sūrį (tą galite daryti sausoje keptuvėje ar su šlakeliu aliejaus), kol lengvai apskrus.