Liežuvio salotos – maistas, kurį dažniausiai valgome per šventes, bet siūlome jas pasigaminti ir be jokios progos. Šios salotos yra greitai pagaminamos, gardžios ir sočios, jose yra daug baltymų.
Dažniausiai kiaulės liežuvis yra verdamas ir patiekiamas vienas kartu su krienais, taip pat dedamas į salotas. Nors tokie produktai, kaip kiaulės liežuvis, dažnai yra nuvertinami kaip nenaudingi, bet tai nėra tiesa. Kiaulės liežuvyje yra aukštos kokybės baltymų, didelis kiekis vitamino B12, cinko ir geležies. Liežuvyje yra sveikų riebalų, kurie gali būti naudingi širdies veiklai. Taip pat šis subproduktas turi kolageno, kuris gali padėti išlaikyti sveiką odą, sanąrius. Visgi kaulės liežuvis turi daug kalorijų, cholesterolio, tad reiktų vartoti saikingai.
Nors išsivirti kiaulės liežuvį nėra sudėtinga, bet jo galite įsigyti ir prekybos centruose. Tad šias salotas pagaminsite greitai ir be vargo.
Kokių reikės ingredientų norint pagaminti liežuvio salotas?
- Virto kiaulės liežuvio
- Konservuotų žirnelių
- Marinuotų agurkų
- Krapų
- Majonezo
Kaip pagaminti liežuvio salotas su žirneliais ir marinuotais agurkais?
Kiaulės liežuvį, agurkus smulkiai supjaustykite, susmulkinkite krapus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, sudėkite majonezą, įberkite juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.
Liežuvio salotos su žirneliais ir marinuotais agurkais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 301 kcal, angliavandenių 5,5 g, riebalų 20,5 g, baltymų 21,6 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 1 virto mažo kiaulės liežuvio
- 80 g konservuotų žirnelių
- 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkų
- saujelės krapų
- 4 valg. š. majonezo
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kiaulės liežuvį, agurkus smulkiai supjaustykite, susmulkinkite krapus.
- Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, sudėkite majonezą, įberkite juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.