Šios tuno salotos su kiaušiniu ir žirneliais puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek greitiems pietums. Šiose salotose yra daug baltymų, jos ganėtinai sočios ir maistingos. Taip pat jas gaminome su marinuotu agurku, majonezu, garstyčiomis, krapais, saldžiosios paprikos milteliais.
Skaniausia šias tuno salotas patiekti dar šiltas. Jas galite valgyti kaip užtepėlę – salotas dėkite ant paskrudinto batono, duonos ar trapučių.
Kiti šių salotų variantai: vietoj konservuotų žirnelių galite naudoti šaldytus išvirtus žirnelius. Dalį majonezo galite keisti graikišku ar paprastu jogurtu. Tuną galite sūdyta lašiša.
Kaip pagaminti šias tuno salotas su kiaušiniu ir žirneliais?
Iš pradžių kiaušinius kietai išvirkite, truputį atvėsinkite. Baltymus smulkiai supjaustykite, o trynius sutrinkite šakute.
Tada raugintą agurką smulkiai supjaustykite. Nupilkite tuno sultis. Dideliame inde sumaišykite sumaišykite kiaušinius, agurkus, žirnelius, tuną, sudėkite majonezą, garstyčias, krapus, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite. Galite salotas patiekti iškart, kol kiaušiniai dar šilti. Patiekite su skudintu batonu.
Kiti salotų receptai su tunu:
Tuno salotos su kiaušiniu ir žirneliais
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 283 kcal, angliavandenių 7,3 g, riebalų 18,0 g, baltymų 21,9 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 80 g tuno savose sultyse
- 3 kiaušinių
- 1 marinuoto agurko
- 3 valg. š. konservuotų žirnelių
- 3 valg. š. majonezo
- 1 arbat. š. garstyčių
- 2 valg. š. krapų, susmulkintų
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kiaušinius kietai išvirkite, truputį atvėsinkite. Baltymus smulkiai supjaustykite, o trynius sutrinkite šakute.
- Raugintą agurką smulkiai supjaustykite. Nupilkite tuno sultis. Dideliame inde sumaišykite sumaišykite kiaušinius, agurkus, žirnelius, tuną, sudėkite majonezą, garstyčias, krapus, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite.
- Galite patiekti iškart, kol kiaušiniai dar šilti. Šias salotas patiekite su skudintu batonu.