Skip to content

Meksikietiškos salotos su vištiena ir daržovėmis

Meksikietiškos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios meksikietiškos salotos su vištiena yra sočios ir gardžios. Jas gaminome su vyšniniais pomidorais, avokadu, kukurūzais, raudonosiomis pupelėmis, tortilijų traškučiais. Vištieną kepėme su takų prieskoniais, patiekėme su jogurtiniu padažu. Salotas galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą, nes jose yra net 2 rūšių baltymų, daug daržovių, taip pat angliavandenių.

Meksikietiškos salotos

Kaip pagaminti šias meksikietiškas salotas su vištiena?

Pasiruoškite vištieną: krūtinėlę supjaustykite išilgai į dvi dalis, lengvai išmuškite, kad filė būtų vienodo storio. Apšlakstykite aliejumu, įtrinkite prieskoniais, druska, pipirais. Leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.

Vištienos filė sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.

Supjaustykite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, supjaustykite salotų lapus, avokadą griežinėliais. Taip pat supjaustykite kiek pravėsusią vištieną. Salotas galite sumaišyti inde arba atskirai patiekti lėkštėje. Į ją dėkite salotų lapus, pomidorus, pupeles, kukurūzus, ant viršaus uždėkite vištieną, avokadą, susmulkintus tortilijų traškučius. Atskirai sumaišykite padažo ingredientus ir juo apšlakstykite salotas.

Kiti salotų receptai su vištiena:

Meksikietiškų salotų gaminimas

Meksikietiškos salotos su daržovėmis

Meksikietiškos salotos su vištiena

Salotos su vištiena

Meksikietiškos salotos su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 403 kcal, angliavandenių 23,0 g, riebalų 20,0 g, baltymų 35,0 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

Vištiena:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arbat. š. tako prieskonių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Salotos:

  • 100 g traškių salotų lapų
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 mažos skardinės konservuotų kukurūzų
  • 1 avokado
  • 1/2 skardinės raudonųjų pupelių
  • saujos tortilijų traškučių

Padažas:

  • 100 g jogurto
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • 1 arbat. š. baltojo vyno acto
  • 1 arbat. š. žaliosios citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai į dvi dalis, lengvai išmuškite, kad filė būtų vienodo storio. Apšlakstykite aliejumu, įtrinkite prieskoniais, druska, pipirais. Leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
  2. Vištieną sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.
  3. Supjaustykite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, supjaustykite salotų lapus, avokadą griežinėliais. Taip pat supjaustykite kiek pravėsusią vištieną.
  4. Salotas galite sumaišyti inde arba atskirai patiekti lėkštėje. Į ją dėkite salotų lapus, pomidorus, pupeles, kukurūzus, ant viršaus uždėkite vištieną, avokadą, susmulkintus tortilijų traškučius.
  5. Atskirai sumaišykite padažo ingredientus ir juo apšlakstykite salotas.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *