Šios meksikietiškos salotos su vištiena yra sočios ir gardžios. Jas gaminome su vyšniniais pomidorais, avokadu, kukurūzais, raudonosiomis pupelėmis, tortilijų traškučiais. Vištieną kepėme su takų prieskoniais, patiekėme su jogurtiniu padažu. Salotas galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą, nes jose yra net 2 rūšių baltymų, daug daržovių, taip pat angliavandenių.
Kaip pagaminti šias meksikietiškas salotas su vištiena?
Pasiruoškite vištieną: krūtinėlę supjaustykite išilgai į dvi dalis, lengvai išmuškite, kad filė būtų vienodo storio. Apšlakstykite aliejumu, įtrinkite prieskoniais, druska, pipirais. Leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
Vištienos filė sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.
Supjaustykite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, supjaustykite salotų lapus, avokadą griežinėliais. Taip pat supjaustykite kiek pravėsusią vištieną. Salotas galite sumaišyti inde arba atskirai patiekti lėkštėje. Į ją dėkite salotų lapus, pomidorus, pupeles, kukurūzus, ant viršaus uždėkite vištieną, avokadą, susmulkintus tortilijų traškučius. Atskirai sumaišykite padažo ingredientus ir juo apšlakstykite salotas.
Kiti salotų receptai su vištiena:
Meksikietiškos salotos su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 403 kcal, angliavandenių 23,0 g, riebalų 20,0 g, baltymų 35,0 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
Vištiena:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arbat. š. tako prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Salotos:
- 100 g traškių salotų lapų
- 150 g vyšninių pomidorų
- 1/2 mažos skardinės konservuotų kukurūzų
- 1 avokado
- 1/2 skardinės raudonųjų pupelių
- saujos tortilijų traškučių
Padažas:
- 100 g jogurto
- 1 valg. š. majonezo
- 1 arbat. š. skysto medaus
- 1 arbat. š. baltojo vyno acto
- 1 arbat. š. žaliosios citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai į dvi dalis, lengvai išmuškite, kad filė būtų vienodo storio. Apšlakstykite aliejumu, įtrinkite prieskoniais, druska, pipirais. Leiskite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
- Vištieną sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.
- Supjaustykite daržoves: vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, supjaustykite salotų lapus, avokadą griežinėliais. Taip pat supjaustykite kiek pravėsusią vištieną.
- Salotas galite sumaišyti inde arba atskirai patiekti lėkštėje. Į ją dėkite salotų lapus, pomidorus, pupeles, kukurūzus, ant viršaus uždėkite vištieną, avokadą, susmulkintus tortilijų traškučius.
- Atskirai sumaišykite padažo ingredientus ir juo apšlakstykite salotas.