Skip to content

Salotos su mangu ir vištiena – gaivios ir sočios

Salotos su mangu

Šios salotos su mangu ir vištiena yra gaivios, sočios, maistingos ir įkvėptos meksikietiškos virtuvės. Naudojome vištienos krūtinėlę, kurią kepėme orkaitėje, taip pat salotas gaminome su avokadu, vyšniniais pomidorais, salotų lapais, migdolais. Padažą gaminome iš mango, alyvuogių aliejaus, žaliosios citrinos sulčių.

Nors mangą dažniausiai valgome vieną ar iš jo gaminame kokteilius, bet jis puikiai tinka ir nesaldžiuose patiekaluose. Šis vaisius dera su kepta vištiena, taip pat su avokadu, migdolų riešutais, pomidorais.

Salotos su mangu

Kaip pagaminti šias salotas su mangu ir vištiena?

Išsikepkite vištienos krūtinėlę: ją perpjaukite išilgai į dvi dalis, truputį pamuškite, kad ji būtų vienodo storio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įtrinkite prieskoniais, apibarstykite druska, pipirais. Taip palaikykite apie 15 min. kambario temp. Vištienos krūtinėlę sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.

Kai vištiena truputį pravės, ją supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tada smulkiai supjaustykite mangą, kitas daržoves, riešutus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Į pailgą indą sudėkite visus padažo ingredientus ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jeigu padažas per tirštas, galite įpilti truputį vandens. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite salotų lapus, daržoves, riešutus, vištieną, apibarstykite kalendra, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Salotų su mangu gaminimas

Kepta vištiena

Salotos su mangu ir vištiena

Gaivios mangų salotos

Salotos su mangu ir vištiena

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 581 kcal, angliavandenių 27,4 g, riebalų 39,9 g, baltymų 31,5 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 1 arbat. š. tako prieskonių mišinio (ar kitų meksikietiškų prieskonių)
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 150 g romaninių salotų („Romaine“)
  • 1/2 didesnio mango
  • 1/2 avokado
  • 80 g vyšninių pomidorų
  • 1/4 mėlynojo svogūno
  • 2 valg. migdolų, stambiai sukapotų
  • 1 valg. š. šviežių kalendrų, susmulkintų

Padažas:

  • 1/4 mango
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. šviežių žaliosios citrinos sulčių
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • 1 valg. š. vandens
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į dvi dalis, truputį pamuškite, kad ji būtų vienodo storio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įtrinkite prieskoniais, apibarstykite druska, pipirais. Taip palaikykite apie 15 min. kambario temp.
  2. Vištieną sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., į kepimo pabaigą, galite įjungti ventiliatoriaus funkciją, kad vištiena kiek apskrustų.
  3. Kai vištiena truputį pravės, ją supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  4. Smulkiai supjaustykite mangą, kitas daržoves, riešutus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Į pailgą indą sudėkite visus padažo ingredientus ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  5. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite salotų lapus, daržoves, riešutus, vištieną, apibarstykite kalendra, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *