Skip to content

Nicos salotos – prancūziškos salotos su tunu ir bulvėmis

Nicos salotos
Pasidalinkite su draugais:

Nicos salotos yra populiarus patiekalas Prancūzijoje, kuris šiuo metu mėgstamas visame pasaulyje. Šio salotos yra spalvingos, maistingos ir sočios, jos tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o dažniausiai patiekiamos vasaros laikotarpiu, kai būna daug šviežių daržovių. Nors pirminė Nicos salotų versija buvo be virtų daržovių, bet šiandien jos ne retai gaminamos su virtomis (gali būti ir keptos) bulvėmis, virtomis šparaginėmis pupelėmis, virtais kiaušiniais.

Salotos dažnai patiekiamos pailgoje lėkštėje sluoksniais, o ne sumaišytos. Tad kiekvienas gali įsidėti salotų tiek, kiek nori, ir pasirinkti norimus produktus. Dažniausiai į salotas dedamas konservuotas tunas, bet vietoj jo gali būti naudojami ir ančiuviai. Šparagines pupeles geriausia naudoti šviežas, bet jeigu tokių neturite, galite salotas gaminti su šaldytomis.

Nors šios salotos patiekiamos kambario temperatūros, bet man labiau patinka, kai bulvės, pupelės ir kiaušiniai būna dar šilti. Padažą geriausia užpilti prieš pat patiekiant salotas.

Nicos salotos

Kaip pagaminti Nicos salotas?

Daržovių ir kiaušinių paruošimas: bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirusias perliejame po šaltu vandeniu ir perpjauname į 2 dalis. Kiaušinius išverdame kietai, tada juos perliejame po šaltu vandeniu. Nuo kiaušinių likusiame vandenyje uždedame sietelį, skirtą virimui garuose. Į jį sudedame šparagines pupeles ir verdame, kol jos bus minkštos, apie 6–7 minutes. Išvirusias šparagines pupeles perliejame šaltu vandeniu.

Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, agurkus sujaustome griežinėliais, svogūną – juostelėmis.

Salotų padažas: sumaišome visus salotų padažo produktus.

Patiekimas: į didelę lėkštę dedame salotų lapus, pomidorus, agurkus, alyvuoges, tuną, per pusę perpjautus kiaušinius, bulves, šparagines pupeles, svogūną. Ant viršaus užpilame padažą.

Kitos salotos su daržovėmis:

    Nicos salotų produktai

    NIcos salotų gaminimas

    Šparaginės pupelės

    Prancūziškos salotos

    Salotos su tunu

    Nicos salotos

    • Porcijų skaičius: 2
    • 1 porcijos maistinė vertė: 475 kcal, angliavandenių 29,1 g, riebalų 30,7 g, baltymų 20,2 g
    • Paruošimo laikas: 30 minučių

    Jums reikės:

    • 50 g salotų lapų
    • 2 kiaušinių
    • 3 nedidelių bulvių
    • 1 mažo indelio tuno
    • 2/3 (80 g) puodelio šparaginių pupelių
    • 1/3 puodelio vyšninių pomidorų
    • 1 trumpavaisio agurko
    • 1/4 puodelio alyvuogių
    • 1/4 raudonojo svogūno
    • Padažas:
    • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1 valg. š. citrinos sulčių
    • 1 arbat. š. Dižono garstyčių
    • 1 arbat. š. medaus
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirusias perliejame po šaltu vandeniu ir perpjauname į 2 dalis.
    2. Kiaušinius išverdame kietai, tada juos perliejame po šaltu vandeniu. Nuo kiaušinių likusiame vandenyje uždedame sietelį, skirtą virimui garuose. Į jį sudedame šparagines pupeles ir verdame, kol jos bus minkštos, apie 6–7 minutes.
    3. Išvirusias šparagines pupeles perliejame šaltu vandeniu.
    4. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, agurkus sujaustome griežinėliais, svogūną – juostelėmis.
    5. Pasigaminame salotų padažą.
    6. Į didelę lėkštę dedame salotų lapus, pomidorus, agurkus, alyvuoges, tuną, per pusę perpjautus kiaušinius, bulves, šparagines pupeles, svogūną. Ant viršaus užpilame padažą.

    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *